Politică

Nasra îl atacă pe Tișe, luând apărarea Aeroportului Cluj

Deputatul PSD Horia Nasra îl acuză pe președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, că folosește bani din bugetul județului pentru a se judeca cu Aeroportul Internațional Cluj. În replică, prin consilierul său, Alin Tișe îl trimite la groapa de gunoi a politicii.

Potrivit lui Nasra, conflictul dintre preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi angajații Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A, instituţie aflată în subordinea executivului judeţean, a ajuns la o nouă etapă.

„Pe banii clujenilor, liderul instituţiei doreşte achiziționarea de servicii juridice, pentru ca să se judece cu angajaţii unei instituţii aflate în subordinea sa, chiar dacă în Consiliul Judeţean Cluj există personal juridic specializat.”, a declarat Nasra.


În şedința ordinară a Consiliului Județean Cluj, de vineri, 28.06.2019, este inclus şi „Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării de servicii juridice necesare în litigiile de orice natură dintre Județul Cluj / Consiliul Județean Cluj / Președintele Consiliului Județean Cluj și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj R.A. / directorii și angajații Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A., precum și cu persoane juridice înființate de către directorii și angajații Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A”.

Nasra acuză

Deputatul PSD susține că Direcția Jurdică a instituției subordonate CJ este pusă într-o lumină proastă.


„Prin acest demers, în primul rând, direcţia juridică a instituţiei, cu peste zece angajaţi, este pusă într-o lumină proastă, în al doilea rând, trebuie justificată după hotărârea Consiliului Judeţean Cluj din 2017 privind aprobarea unor măsuri în vederea achiziţionării serviciilor juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare, unde s-a precizat clar la Art. 1. (1) că „achiziționarea serviciilor juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare a Județului Cluj, a Consiliului Județean Cluj, a Președintelui Consiliului Județean Cluj, precum și a instituțiilor și serviciilor publice din subordinea, în coordonarea sau sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, se va face doar cu acordul prealabil al Consiliului Județean Cluj și numai în situații temeinic justificate în care aceste activităţi nu pot fi asigurate de către personalul de specialitate juridică angajat în respectivele entități”, a spus deputatul.

„În aceste condiţii, cum justifică Alin Tişe TEMEINICIA demersului său? Să-ţi dai în judecată proprii subordonaţi dovedeşte incompetenţa administrativă şi lipsa dialogului, cele două ţinând de competenţa profesională şi politică a unui lider, nu de o sală de tribunal! Această stare conflictuală dintre executivul Consiliului Judeţean Cluj şi Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj R.A. trebuie oprită pentru că dăunează grav imaginii şi economiei judeţului Cluj. Le solicit consilierilor judeţeni liberali să găsească poduri de comunicare în această speţă şi nu să pună umărul la ridicarea a noi ziduri, prin achiziționarea de servicii juridice pe banii clujenilor. De asemenea, solicit majorităţii liberale din Consiliul Judeţean Cluj responsabilitate maximă în această speţă! Să nu se ajungă la situaţia ca prin votul consilierilor judeţeni, pe banii clujenilor, membri ai Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj să fie intimidaţi cu acţionarea în judecată” a susținut deputatul Horia Nasra.


Tișe răspunde

Prin vocea consilierului personal Valentin Jucan, Alin Tișe îl trimite pe Nasra la groapa de nisip a politicii. Jucan susține că afirmațiile publice recente ale lui Nasra au fost probabil dictate, otiv pentru care deputatul clujean nu înțelege cu adevărat ce se întâmplă cu adevărat în județ.

„Domnul Nasra se joacă din nou la groapa cu nisip a politicii cu declarații. Probabil că i le dictează cinev, însă nu știu dacă dânsul înțelege ce scrie. Lucrurile stau în felul următor. Aeroportul Cluj a intentat până în acest moment 37 de procese împotriva Consiliului Județean, împotriva președintelui și a angajaților. În principal a angajaților și a instituției în general. Nu fac referire la plângerile făcute la persoana Alin Tișe. Acelea sunt procese pentru care președintele are avocat propriu, asta să fie foarte clar. Eu fac referire la 37 de procese intentate de către aeroport instituției. Aceste procese, în marea lor majoritate, au un curs firesc însă scopul lor din punctul nostru de vedere duupă cum se poate vedea și în argumentația făcută de către serviciul juridic care susține achiziția de servicii juridice, scopul acestor procese este de intimidare și de hărțuire. Majoritatea din aceste procese având ca obiect chestiuni mai mult decât discutabile. Deci domnul Nasra atunci când afirmă că, Consiliul Județean, pe bani publici face așa ceva, să își aducă aminte că tot pe bani publici aceste 37 de procese au fost intentate. Fiindcă sunt din bugetul Aeroportului Cluj. Acest buget nu vine de undeva din neant, vine din susținerea pe care o are de la Consiliul Județean Cluj. Ba mai mult, de foarte multe ori aceste procese au fost intentate autorității tutelare impotriva hotărârii Consiliului Județean aceea, care spune foarte clar că toate procesele pe care RA Aeroportul Cluj le intentează se fac numai cu acordiul Consiliului de Administrație și mai mult s-au făcut și după ce Consiliul Județean a hotărât să reducă drastic cheltuielile cu avocații care au fost angajați de Aeroport. Încă o dată domnul Nastra nu înțelege despre ce vorbește. Dincolo de această sufocare a direcției juridice mai există un aspect foarte important. Disputa juridică dintre aeroport și CJ a ajuns acum inclusiv într-o zonă tehnică. Într-o zonă a aeronauticii. Noi nu mai discutăm acum despre declarații, despre bugetele falsificate. S-a depășit această sferă. Prin urmare avem nevoie de o asistență specializată în această zonă. Acestea sunt câteva motive. Bineînțeles că domnul Nasra ar preferea ca CJ Cluj să stea probabil în genunchi în fața domniei sale sau în egală măsură în fața abuzurilor care sunt făcute inclusiv în acest mod de către Aeroportul Cluj”, a susținut Valentin Jucan consilierul personal al președintelui Alin Tișe.

abonare newsletter