Politică

Boc militează pentru tineri la Bruxelles: „Să alocăm mai mulți bani pentru a diminua șomajul în rândul tinerilor!”

Prezent din nou la Bruxelles, în ședința plenară a Comitetului European al Regiunilor, edilul a vorbit despre importanța tineretului și culturii în dezvoltarea europeană.

Astfel, în şedinţa plenară a Comitetului European al Regiunilor, desfăşurată la Bruxelles, primarul municipiului Cluj-Napoca a susţinut necesitatea ca, prin viitorul buget al Uniunii Europene și în actualul context Brexit, să se investească mai mult în „ceea ce ne face mai europeni”, în special în susţinerea tinerilor, culturii și a politicii de coeziune.

„Avem cea mai proeuropeană generaţie de tineri din istoria Uniunii Europene şi în consecinţă este obligatoriu să alocăm mai mulţi bani pentru proiecte precum Erasmus+ , Discover EU sau pentru politicile de creare de locuri de muncă şi de diminuare a şomajului în rândul tinerilor”, a punctat primarul.


„Europa a investit prea mult până acum doar în instituţii şi prea puţin în sufletul Uniunii Europene. Avem nevoie de o atenţie sporită, inclusiv din punct de vedere financiar, acordată culturii şi sectorului cultural. Prin cultură putem reconstrui Europa de jos în sus şi putem consolida identitatea noastră europeană. Prin politica de coeziune se asigură unitatea Uniunii Europene întrucât rezultatele ei se regăsesc în fiecare loc din Uniunea Euroeană şi se diminuează decalajele de dezvoltare şi de nivel de trai dintre diferitele ţări ale Uniunii Europene. Prin politica de coeziune, niciun cetăţean al Uniunii Europene nu va mai fi nevoit să migreze doar pentru un loc de muncă”, a precizat Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter