Politică

CTP susține că Dragnea va boicota accesul la fondurile europene: "Alianța Vestului va fi blocată de Dragnea!"

Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi 24, situația Alianței Vestului, formată la sfârșitul săptămânii trecute. Jurnalistul este de părere că șeful PSD le va pune bețe în roate celor patru primari semnatari.

Jurnalistul susține că demersul primarilor din Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara va fi blocat chiar de Guvernul României, autoritatea care trebuie să aprobe proiectele care necesită fonduri europene. Acesta este de părere că Alianța Vestului va pierde rapid din esență odată cu solicitarea altor primării de a intra în "cvartetul" format la Timișoara.

"Zice Dragnea, ia de la mine 10 miliarde, nu de la Bruxelles, așa cum vrea Alianța Vestului. Ce vor ei? Să ia banii direct de la Bruxelles. Nu faceți ca ei, luați de la mine, că banii ăștia se pot și deturna, se pot fura mai ușor. Nu e nevoie să completezi tot felul de dosare să obții fonduri, după aia să fii verificat la sânge de organismele europene, cum cheltui banii... Nu, domnule, ia banii de aici, de la mine, dă-i dracului pe ăia din Bruxelles.


Este o mișcare și împotriva acestei Alianțe a Vestului, care în curând nu va mai fi a Vestului! Iată, primarul din Reșița dorește să se alăture, și alți primari, din Alba Iulia, Sibiu, primarul din Iași, care spune: «domnule, eu de mult am făcut demersuri în direcția asta, să ne înfrățim cu cei de peste munți în scopul de a face autostrada mai repede!».

Am discutat data trecută despre Transilvania - Elveția Balcanilor și au fost tot felul de reacții. Nu s-a înțeles un lucru limpede. Nu am spus niciodată de o separare teritorială a Transilvaniei. Se poate produce o separare de facto, prin conectarea acestor orașe direct la Bruxelles, dacă PSD nu vrea să ia fonduri pe care i le dă chiar un Comisar european de la PSD, Corina Crețu.


Dacă nu vrea să le ia, le luăm noi! Problema e că nu le pot obține fără aprobarea Guvernului, așa am înțeles, și atunci Guvernul acesta îi va reprima, nu va aproba. Va spune: «astea sunt fonduri venite de la Soros, venite de la Bruxelles, reprezintă finanțarea separatismului. Luați astea 10 miliarde de la mine». Va bloca dezvoltarea pentru a nu pierde controlul!", a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

Ultimele Stiri
abonare newsletter