Politică

Când se va extinde Borhanciul și cum decurg lucrările la poduri? Boc laudă clujenii: "Un oraș inteligent nu există fără oameni inteligenți!"

Aflată printre prioritățile Primăriei, extinderea cartierului Borhanci depinde și de Guvern, anunță Emil Boc.

Primarul municipiului susține că lucrările la podurile Hingherilor, Porțelanului, Locomotivei și Garibaldi avansează, însă în diferite stadii. De asemenea, acesta a menționat că Direcția Tehnică lucrează la proiectul trotuarului de pe strada Valea Chintăului, amintind că, de anul viitor, urmează exproprierile în vederea începerii lucrărilor pe strada Bună Ziua.

"Toate (n.r. podurile) sunt în faze diferite, la Podul Porțelanului se așteaptă finalizarea mutării utilităților de electricitate, gaz și apă, este un proces tehnic care durează ceva timp. La Podul Garibaldi lucrările vor fi executate sub trafic, nu putem face altfel. Documentația pentru achiziție trebuie predată până în 15 decembrie, iar anul viitor se va finaliza licitația și vor începe lucrările.


Se lucrează deja (n.r. strada Soporului) la pregătirea documentației tehnice, se pregătesc exproprieri, pentru că acolo va fi un bulevard cu o lățime de 18 metri, așa e prevăzut în PUB. Noi facem lucrări de întreținere, dar nu putem investi până nu vom moderniza așa cum este prevăzut în PUB, arteră fundamentală.

În legătură cu Borhanciul, acum se finalizează studiul de circulație și PUZ-ul care ar urma să fie aprobat de Consiliul Local în varianta nouă, care permite concesionarea unor parcele de teren și construcția a câtorva locuințe de către Primărie. În ședința de săptămâna viitoare avem o cerere adresată Guvernului pentru a ne da șansa să extindem Borhanciul și sistemul rutier, să putem face față la noua dezvoltare urbană. Este o porțiune de teren care ține de Guvern, dată în administrare la USAMV, noi ne adresăm proprietarului ca să ne dea posibilitatea de a extinde strada respectivă", a declarat primarul la un post de radio.


Edilul a mai precizat că tichetele sociale în valoare de 100 lei, care au înlocuit ajutorul sub formă de alimente, se pot ridica din locurile anterioare, în special cluburile pensionarilor. Cele 10 tichete de 10 lei vor putea fi utilizate până la mijlocul anului viitor. Totodată acesta a precizat că achiziția unui nou lot de aparate fitness, investiție de peste 3,8 milioane de lei, a venit în urma cererii cetățenilor. "A existat o solicitare extrem de consistentă de la toate categoriile de vârstă. Nu este oră din zi în care să nu existe oameni care utilizează aceste aparate, ei au cerut să fie montate și în alte zone", a spus primarul.

Desemnat edilul anului 2018 pentru promovarea proiectelor de tip Smart City, Emil Boc a ținut să le mulțumească clujenilor pentru premiul acordat în cadrul Galei "Romanian Smart City Industry Awards 2018".


"A fost o surpriză plăcută pentru mine și pentru Primărie, pentru că, deși este un premiu individual, este o recunoaștere la nivel național a faptului că la Cluj se întâmplă lucruri bune în materie de ce înseamnă Smart City. Sunt peste 65 de proceduri digitale pe care Primăria le are operaționale, suntem prima primărie care a trecut la autobuzele electrice, prima primărie care a trecut la bugaterea participativă online. Un oraș inteligent nu poate exista fără oameni inteligenți, clujenii fac diferența, iar cetățenii sunt cei care contribuie la fiecare premiu pe care îl obținem", a declarat Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter