monitorulcj.ro Menu
Politică

Un alt membru al Grupului de la Cluj critică politicile PSD. Vasile Pușcaș: "Viitorul raport MCV, mai rău decât precedentele"

”Viitorul raport MCV al Comisiei Europene va fi mai rău pentru România decât precedentele”. Avertismentul este lansat la RFI de profesorul Vasile Pușcaș, fost negociator șef al României cu UE. ”Mă aștept la un raport MCV cu foarte multe semne de întrebare”

Profesorul clujean, membru al Grupului de la Cluj din PSD, atrage atenția că Bruxelles-ul este iritat de impredictibilitatea guvernării actuale de la București, fapt evidențiat și de criticile formulate de șeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, după întâlnirea de marți cu premierul Viorica Dăncilă, potrivit revista22.ro.

”În 2019, riscăm să fim puși în aceeași oală cu state precum Polonia sau Ungaria”, mai spune fostul negociator șef al României cu UE, care afirmă totuși că România e departe de a fi amenințată cu articolul 7 din Tratatul de la Lisabona, așa cum s-a întâmplat în cazul Poloniei.


În ceea ce privește preluarea de către România a președinției Consiliului UE la 1 ianuarie 2019, Vasile Pușcaș remarcă discursul partidist și populist al actualei guvernări.

Vasile Pușcaș este unul dintre membrii marcanți ai așa-numitului Grup de la Cluj din cadrul PSD-ului. Gruparea a avut la un moment dat o influență foarte puternică în interiorul partidului.


De remarcat că Vasile Pușcaș este al doilea din această grupare care critică politica dusă de Liviu Dragnea. „Încă sunt membru PSD, dar după ce vor auzi asta, sigur mă vor îndepărta”, a spus Ioan Rus la Realitatea TV într-un interviu în 26 iunie.

"Consensualitatea, unanimitatea cu care se iau deciziile în CEx este absurdă, nimeni nu gândește cu un centimetru mai la stânga sau la dreapta, ori suntem toți spălați pe creier ori am fost injectați cu ceva. Asta nu poate duce la evoluție pozitivă a partidului, chiar dacă în fruntea lui s-ar afla un geniu", a arătat Ioan Rus, referindu-se la modul cum Dragnea înțelege să conducă partidul.


Ioan Rus și-a manifestat susținerea pentru Victor Ponta și formațiunea politică pe care a înființat-o recent, ca alternativă la PSD-ul lui Liviu Dragnea.

Cei mai reprezentativi membri din Grupul de la Cluj sunt George Maior, fost senator PSD și fost director SRI, actualmente ambasadorul României la Washington, Ioan Rus, fost ministru de Interne și al Transporturilor, Vasile Dâncu, fost ministru al Informaţiilor Publice și vicepremier în Guvernul Cioloș, şi Vasile Puşcaş fost ministru delegat, Negociator Şef al României cu Uniunea Europeană.


Trebuie făcută precizarea, că în prezent analiștii politici îl consideră în prezent pe Vasile Dâncu un apropiat al lui Liviu Dragnea. Au fost chiar zvonuri că liderul PSD a fost foarte deranjat de numirea lui Gabriel Vlase în funcția de șef al SIE, el dorind să-l numească pe Dâncu. Revenirea în forță a Grupului de la Cluj pe scena politică, ne face să ne întrebăm dacă nu cumva, el este cel care va absorbi mișcarea lui Ponta, când își declară public sprijinul pentru aceasta, mai scrie revista22.ro.