Politică

Viktor Orban: Ungaria e suficient de puternică să-şi asume răspunderea pentru maghiarii din Transilvania

Ungaria este suficient de puternică să-şi asume responsabilitatea pentru situaţia etnicilor maghiari din Transilvania, a declarat duminică premierul ungar Viktor Orban, în cadrul unei vizite în comuna clujeană Floreşti.

Viktor Orban: Ungaria e suficient de puternică să-şi asume răspunderea pentru maghiarii din Transilvania Viktor Orban: Ungaria e suficient de puternică să-şi asume răspunderea pentru maghiarii din Transilvania

Viktor Orban a participat la slujba de sfinţire a bisericii reformate din comuna Floreşti, judeţul Cluj, construită cu fonduri de peste 2 milioane de lei alocate de către guvernul Ungariei.

"Acolo unde există muncă, voinţă de a acţiona şi unitate, ajutorul nu va întârzia să apară. Suntem mândri că guvernul ungar a avut şansa să sprijine finalizarea acestei biserici", a spus Orban, potrivit Mediafax.


Premierul Ungariei a precizat că guvernul de la Budapesta a putut să ajute comunitatea din Floreşti întrucât, din 2014, etnicii maghiari din Bazinul Carpatic au avut şansa să susţină "o politică naţională transfrontalieră care îşi asumă responsabilitatea pentru toate comunităţile ungare".

Viktor Orban le-a cerut sprijinul cetăţenilor ungari din Transilvania pentru protejarea unităţii comunităţilor şi a pledat pentru susţinere în vederea alegerilor parlamentare din Ungaria din 2018.


"Noi, ungurii, vom avea un viitor şi vom putea să ne protejăm comunitatea, clădirile şi patrimoniul intelectual doar dacă ne unim. Vom avea un viitor dacă vom crea condiţiile pentru ca voi să puteţi trăi în ţara în care doriţi. Europa occidentală - din neglijenţă sau naivitate - şi-a ascuns simbolurile religioase şi şi-a întors spatele de la cultura proprie, fără să-şi dea seama că, făcând acest lucru, renunţă la propriul viitor", a mai spus Orban.

Ultimele Stiri
abonare newsletter