Politică

Cu cine ar vota românii dacă duminică ar avea loc alegeri

Social democraţii se menţin în rândul preferinţelor politice ale românilor.

Cu cine ar vota românii dacă duminică ar avea loc alegeri Cu cine ar vota românii dacă duminică ar avea loc alegeri

În ultima lună au sărit de 50%, cel puţin în sondajele firmelor de casă, scrie gandul.info.  

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar fi votaţi de 51% dintre cei care merg la urne, potrivit unui sondaj Sociopol, institut de cercetare apropiat PSD.  Datele studiului relevă că liberalii recuperează din procentele pierdute, înaintând spre 30%, după ce au gravitat în jurul scorului de 20%, la precedentele alegeri. Dacă s-ar vota duminica viitoare, PNL ar fi ales de 27% dintre cei care s-ar prezenta la urne, potrivit datelor Sociopol.  


În ceea ce priveşte celelalte partide parlamentar, USR este creditat cu 7 %,  ALDE, cu 6%, UDMR, cu 4%, şi PMP, cu 3%..

În ceea ce priveşte nivelul de încredere al românilor, pe primul loc se situează şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, preferat de 60% dintre români, în timp ce pe locul al doilea se plasează şeful statului, Klaus Iohannis, cu doar 30 de procente, urmat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cu 29% cotă de încredere. Pe ultimul loc se situează, în cercetarea Sociopol, fostul şef de stat, Traian Băsescu, cu doar 8% încredere. O scădere importantă se vede şi la fostul premier, Victor Ponta, dat afară de puţin timp din PSD, doar 15% dintre români arătând că mai au încredere în acesta.


Pe de altă parte, conform aceluiaşi sondaj, românii par mult mai determinaţi să meargă la vot, 44% din cei chestionaţi afirmând că se vor duce la urne, în timp ce 39% au spus că nu vor face acest lucru, iar 17% au arătat că nu vor fi în ţară.

Sondajul a fost realizat în perioada 28 august - 14 septembrie, pe un eşantion de 1,005 persoane, metoda de culegere a informaţiilor fiind interviurile telefonice, iar marja de eroare de +/-  3.2%.

Etichete: usr pnl psd alegeri
Ultimele Stiri
abonare newsletter