Politică

După cinci săptămâni, Gabriel Oniga a primit decizia privind excluderea sa din PSD Cluj

După aproximativ o lună, Gabriel Oniga a primit în sfârşit decizia prin care a fost exclus din PSD Cluj. Fostul consilier a postat pe Facebook documentul şi a lăsat şi un scurt comentariu.

“O fi de bine? N-am reușit să-mi dau seama  p.s. E semnată de un fost mare PD-L-ist, asta măcar trebuie să fie de bine”.

Ulterior, Oniga a completat pentru Monitorul de Cluj că va contesta această decizie.


“După vreo lună de zile, după ce am insistat cu un mail la organizaţie ca să mă lămurească cu privire la statutul meu, am primit decizia prin poştă. Urmează evident, ca săptămâna viitoare să depun contestaţia la Comisia Naţională de Integritate şi Etică pentru că una judeţeană nu există, organizaţia fiind dizolvată de mai bine de un an de zile. Practic, este un preşedinte interimar şi cu un birou de 19 membri interimari. Se înţelege de la sine că ei nu au dreptul să facă excluderi, rolul interimatului este de a asigura buna funcţionare a organizaţiei până la alegeri şi atât. Mă voi adresa fostului ministru Iordache, care este preşedintele Comisiei de Etică şi vom vedea. Oricum, dacă nu se va rezolva să zicem, pe cale amiabilă, în cadrul partidului, voi merge în instanţă, în instanţa civilă în primă fază”, a spus Oniga.  

Vă reamintim, fostul consilier local PSD Gabriel Oniga a fost exclus din partid, în luna iulie, după o şedinţă la care nici măcar nu a fost invitat să participe.


După 18 ani petrecuţi în PSD, fostul consilier local Gabriel Oniga a fost exclus în urma unei decizii luate de conducerea organizaţiei municipale, deţinută interimar de senatorul Vasile Ilea.

Motivul- lipsa activităţii în partid şi neplata cotizaţiei. Despre Oniga se ştie însă că nu s-a “încolonat” prea des în spatele liderului PSD Liviu Dragnea şi că este un susţinător al lui Victor Ponta.


Odată cu Gabriel Oniga a fost exclus din PSD şi Mihnea Stoica, fost candidat pentru postul de consilier local la alegerile din iunie 2016 şi susţinător al Aureliei Cristea.

abonare newsletter