Politică

Gabriel Oniga zboară din PSD Cluj, de “majorat”

Fostul consilier local PSD Gabriel Oniga a fost exclus din partid, după o şedinţă la care nici măcar nu a fost invitat să participe.

Gabriel Oniga “zboară” din PSD Cluj, de “majorat” Gabriel Oniga “zboară” din PSD Cluj, de “majorat”

După 18 ani petrecuţi în PSD, fostul consilier local Gabriel Oniga a fost exclus în urma unei decizii luate de conducerea organizaţiei municipale, deţinută interimar de senatorul Vasile Ilea.

Motivul- lipsa activităţii în partid şi neplata cotizaţiei. Despre Oniga se ştie însă că nu s-a “încolonat” prea des în spatele liderului PSD Liviu Dragnea şi că este un susţinător al lui Victor Ponta.


Odată cu Gabriel Oniga a fost exclus din PSD şi Mihnea Stoica, fost candidat pentru postul de consilier local la alegerile din iunie 2016 şi susţinător al Aureliei Cristea.

Oniga a aflat ultimul

În ultima perioadă Gabriel Oniga şi a manifestat public convingerile deloc pro-Dragnea. Despre decizia de excludere a aflat ultimul şi a postat un mesaj pe Facebook.


“Am aflat şi eu azi (la nivel de bârfă încă) că aş fi fost exclus din PSD după mai bine de 18 ani.

Nu am nicio comunicare oficială dar cică ar fi vorba despre "deviaţionism" în motivare. Sper că-i o glumă!”, a scris Oniga.


Ulterior, acesta a completat pentru Monitorul de Cluj; “Am aflat şi eu pe surse că am fost exclus şi se pare că aşa a fost. Într-o şedinţă, ţinută într-un birou -nu ştiu în baza cărui statut şi cum- eu şi Mihnea Stoica am fost excluşi. Regulamentul, statutul partidului are nişte prevederi clare cu privire la excludere: trebuie să îţi spui punctul de vedere, să fii mustrat în prima fază, să fii înştiinţat în scris, excluderea e o formă extremă şi este ultima pe lista sancţiunilor. Dar nu despre asta e vorba aici, să ne înţelegem … cum au spus ei -lipsa activităţii şi neplata cotizaţiei… Urmează alegeri interne şi unii aşa înţeleg să îşi consolideze poziţia. Unora le este frică şi să candideze singuri. Cu singuranţă voi contesta decizia, o să folosesc toate mijloacele pe care le am la dispoziţie, pentru că este vorba de munca mea de 18 ani. E penibil să se pună problema că aş fi făcut sau nu aş fi făcut ceva pentru PSD. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă şi niciodată rău. Sancţiunea  adevărată şi anume delictul de opinie, că despre asta e vorba aici, asta se sancţionează -delictul de opinie şi faptul că nu m am încolonat drept în spatele lui Dragnea- nu cred că sunt motive de excludere în 2017”, a declarat Gabriel Oniga.

Doar o contabilizare a membrilor

Liderul PSD Cluj Horia Nasra spune pe de altă parte că a fost vorba de o contabilizare, o evaluare a tuturor membrilor de partid.


„În această perioadă organizăm o contabilizare a membrilor de partid şi sunt undeva la 15.000. Colegii care nu au avut o activitate în ultimul an- nu au mai venit deloc la partid, nu au participat la acţiunile partidului, ba mai mult în anumite ipostaze au şi atacat partidul şi l-au pus într-o lumină dificilă- în cazul lor am luat această decizie”, a declarat Nasra.

Senatorul Vasile Ilea nu putut fi contactat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter