monitorulcj.ro Menu
Politică

Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj, atac la Ponta: "Statul la pândă şi speranţa unei reveniri ronţăite în prima linie nu vă fac cinste"

Horia Nasra

Social democraţii clujeni îşi ţin liderul “în braţe” şi îl acuză pe Victor Ponta de ipocrizie. Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, consideră că ”statul la pândă” în speranţa revenirii în prima linie a lui Victor Ponta nu îi face cinste acestuia, acţiunile sale fiind sub demnitatea unui fost lider al partidului.

Potrivit unei scrisori transmise, luni, lui Victor Ponta, Horia Nasra susţine că PSD de mâine este partidul altei generaţii, mai curate, mai apropiată valorilor cu adevărat de stânga.

”În ultimele săptămâni, multiplele calităţi pe care vi le-aţi acordat vis-a-vis de PSD, de şi mai ales a m-au determinat să trec câteva note de subsol, amintiri, care vă pot completa discursul deja asumat, despre morală în politică şi partid. (...) Aşa cum spuneaţi în trecut, aţi fost mereu un laburist al PSD, intrarea în politică fiind doar o oportunitate de viaţă, în intimitatea dumneavoastră neavând vreodată cea mai mică afinitate cu politica de stânga, însă şi mai grav, traiectoria personală fiind mereu prioritară, în defavoarea echipei, a membrilor PSD, care v-au dat totul: prim-ministru, preşedinte de partid, deputat. (...) Statul la pândă şi speranţa unei reveniri ronţăite în prima linie a PSD nu vă fac cinste domnule Victor Ponta, sunt sub demnitatea unui fost lider al PSD şi nici nu sunt productive. PSD-ul de mâine, Victor Ponta, este partidul altei generaţii, mai curate, mai apropiată valorilor cu adevărat de stânga”, scrie Nasra.


Acesta în reproşează lui Ponta că, în toamna anului 2009, a votat cu Crin Antonescu, chiar dacă atunci era şeful de campanie al preşedintelui PSD, Mircea Geoană, pe care, după câteva luni, l-a contracandidat în partid.

”Câtă profunzime morală şi recunoştinţă pentru un fost lider, pe care în 2011 l-aţi şi aruncat afară din PSD fără vreo urmă de remuşcare iar astăzi din ipostaza de neînţeles, daţi lecţii de democraţie şi morală în PSD, fără să participaţi la două şedinţe în ultimele şase luni. Câtă ipocrizie!”, adaugă liderul PSD Cluj.


Horia Nasra menţionează că niciun membru PSD nu i-a negat lui Victor Ponta meritele guvernamentale, alături de miniştrii PSD.

”Frustrarea generată de înfrângerea politică din 2014, în faţa lui Klaus Iohannis dar, în fapt, în faţa lui Traian Băsescu, cel pe care l-aţi invitat în 2006 la şcoala de vară a TSD şi cu care aţi continuat să menţineţi un canal de legătură prin doamna Udrea, trebuie să o rezolvaţi în altă parte decât în echipa celor care v-au dat totul, dar pe care nu i-aţi votat decât în 2004”, conchide deputatul PSD de Cluj.


Declaraţiile lui Nasra vin în contextul în care duminică seară, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că liderii social-democraţi sunt din ce în ce mai "nervoşi şi supăraţi" pe declaraţiile lui Victor Ponta şi au început să ceară excluderea lui din partid. Cu toate acestea, şeful PSD susţine că încearcă să îi "oprească", pentru a nu reacţiona.

"Urmind toate aceste atacuri, aţi înţeles ce vrea? Sincer? Nici eu nu înţeleg ce vrea. Am auzit tot felul de variante, pe care cică le-ar fi spus el, sunt adevărate, nu sunt adevărate, nu ştiu. Că el speră ca Guvernul să aibă rezultate proaste, ca România să aibă rezultate economice proaste spre finalul anului, să apară nervozitate foarte mare în populaţie şi să creeze o mişcare naţionalistă, la care să adere şi unii membri PSD", a declarat Liviu Dragnea, la România TV.


Preşedintele PSD a afirmat că în PSD sunt "din ce în ce mai mulţi oameni nervoşi şi supăraţi" pe această atitudine.

"Unii au început să iasă, eu încerc să-i opresc pe cât mai mulţi să nu reacţioneze, pentru că chiar avem alte lucruri de făcut", a spus Dragnea.