Politică

Preşedintele UDMR este de acord cu protestele, dar îi dezaprobă pe extremişti

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat, vineri, de acord cu protestele de stradă prin care se doreşte o reprezentare publică onestă, corectă, dar nu şi cu "’legionarii’, cu cei care sunt împotriva minorităţilor naţionale, cu extremiştii".

Foto Arhivă Foto Arhivă

"Cu protestele de stradă pot fi de acord, dar doar cu cele prin care se doreşte o reprezentare publică corectă, onestă. Însă nu putem să fim de acord cu ‘legionarii’, cu cei care sunt împotriva minorităţilor naţionale, cu extremiştii", a afirmat Kelemen, în cadrul Conferinţei regionale a aleşilor locali ai UDMR de la Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat de presă transmis agenţiei Agerpres.

Din comunicatul amintit nu reiese la ce manifestări cu tentă de extremism a făcut referire liderul formaţiunii politice şi dacă acestea au prins în vreun fel glas cu ocazia protestelor masive de stradă din România.


UDMR „nu poate fi anexa unui partid”

În raportul politic prezentat, liderul Uniunii a precizat că "UDMR nu poate fi anexa niciunui partid politic din România" şi că "Uniunea trebuie să reprezinte valorile democratice fără de care poate fi pusă în pericol siguranţa comunităţilor locale sau statul de drept".

"Nu va fi simplu, dar aceasta este direcţia corectă", a subliniat preşedintele UDMR. Prezent la reuniune, preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint, a amintit direcţiile care trebuie urmate pentru îmbunătăţirea activităţii din administraţiile locale.  "Eficienţa acestui for depinde de modul în care membrii Consiliului se vor implica la modul real în activitatea sa", a declarat Porcsalmi Bálint, care a arătat că rolul reprezentanţilor UDMR în administraţiile publice locale şi judeţene este, pe lângă îndeplinirea atribuţiilor zilnice, şi asumarea responsabilităţii politice. 


Delegaţi din Transilvania

La Conferinţa regională a aleşilor locali ai UDMR au participat delegaţii Uniunii din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Braşov, Hunedoara, Sibiu şi Caraş Severin, care au dezbătut problemele actuale din administraţiile publice locale şi judeţene.  Participanţii au fost de acord că activitatea lor de zi cu zi este foarte mult afectată de birocraţia inutilă, de faptul că majoritatea deciziilor locale nu pot fi adoptate la nivel local, potrivit comunicatului citat.

Totodată, aleşii locali au stabilit că în activitatea administraţiilor publice locale este nevoie de mai multă organizare şi o atribuire mai clară a sarcinilor, iar în problemele care afectează în mod direct administraţiile locale trebuie să existe un consens, un punct de vedere comun al tuturor organismelor din interiorul UDMR, mai menţionează sursa citată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter