Politică

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 Cum a întâmpinat PSD Cluj rezultatul votului. "Pentru prima dată, stânga a învins dreapta în Transilvania"

Importanţi lideri PSD Cluj s-au adunat duminică seara la sediul partidului de pe Bulevardul Eroilor pentru a urmări rezultatele alegerilor.

La sediul de pe Eroilor nr. 2 s-au adunat Horia Nasra, Ioan Oleleu, Remus Lăpuşan, Cornel Itu, Valentin Cuibus, Ivan Ilarie şi mai mulţi consilieri judeţeni.

Preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra, candidat pe primul loc pentru Camera Deputaţilor, a declarat, duminică seară, după rezultatele exit-poll-urilor, că se aştepta la un asemenea rezultat pentru că programul partidului său este unul foarte serios.


“Este un rezultat la care sincer mă aşteptam, programul nostru electoral a fost unul cât se poate de serios, măsurile şi soluţiile pe care le-am propus românilor au fost şi ele, cred, cele mai bune. De asemenea, şi echipa de candidaţi pe care i-am propus atât la Cluj, cât şi în alte judeţe ale României, cred că a fost cea mai bună variantă. Eu cred că cel mai important factor pe care l-am avut în această perioadă a fost că am comunicat extrem de bine pe programul economic şi nu ne-am axat pe numele unui premier. Pentru noi au fost mai importante măsurile economice şi sociale, decât un nume de premier şi o competiţie politică înainte de finalul cursei. Procentul este unul bun şi pentru prima dată, în foarte multe judeţe din Transilvania, stânga a învins dreapta, este o premieră, ceea ce demonstrează că încet, încet, social-democraţia este votată şi în judeţele din Transilvania”, a spus Nasra.

PSD a obţinut 42,3% la alegerile parlamentare, PNL 19,2%, USR 10,1%, ALDE 6%, PMP 5,2%, UDMR 5,4%, potrivit exit poll-ului SOCIOPOL.


Exit poll IRES: PSD 45,8%, PNL 20,8%, USR 9,2%, ALDE 6%, UDMR 6,7%

Ultimele Stiri
abonare newsletter