Politică

Aurelia Cristea nu mai candidează la Parlament. Ce spune despre social democrații clujeni. Replica lui Horia Nasra.

Deputatul PSD Aurelia Cristea a declarat că nu vrea să mai candideze pe listele PSD pentru un nou mandat la alegerile parlamentare, dar nu va renunța la activitatea publică.

”Nu mai candidez. Sunt mai multe motive. Unele de natură personală, altele de natura unor dezamăgiri extrem de mari care vin tocmai din faptul că aș dori să nu mai promovăm atâta ipocrizie și manipulare, ci pur și simplu să facem lucrurile pe care oamenii le așteaptă de la noi. Asta nu înseamnă că nu voi avea în continuare atitudine civică, asta nu înseamnă că nu mă voi dedica unor proiecte pentru comunitate. Dar în acest moment nu cred că o carieră într-un mandat de parlamentar este cea mai bună soluție”, a afirmat Cristea, la LookTV.

În același timp, Cristea l-a “taxat” pe noul lider al PSD Cluj, Horia Nasra, pe care nu îl consideră matur pentru funcția pe care o deține.


„Trebuie maturitate mai multă şi înţelepciune mai multă în a avea o asemenea poziţie… Horia Nasra cunoaşte organizaţia, este pasionat de politică. Însă raportat la un anumit tip de maturitate care ţi-o dă calitatea de lider, cred că mai avea nevoie de a se coace”, a mai spus deputatul PSD.

Cristea a vorbit și despre eșecul de la alegeri, mai exact despre felul în care a fost retrasă de către partid, pe ultima sută de metri, din cursa pentru Primăria Cluj-Napoca.


„A fost o laşitate şi o anumită complicitate în toată acea decizie care n-a avut la bază în niciun fel de formă maximizarea unui câştig pentru PSD Cluj… A fost decizia lui Remus Lăpuşan, şi-a asumat-o public”, a mai spus Cristea.

Nasra: “Decizia de a nu candida, unilaterală”

Nimeni nu se naște matur și înțelept politic, este replica președintelui PSD Cluj, Horia Nasra, care îi răspunde Aureliei Cristea.


“În condițiile unui scor slab la nivelul organizației municipale, s-a decis un proiect care să fie coordonat de un tânăr, un tânăr cu opt ani de experiență în PSD, care de-a lungul timpului a colaborat inclusiv cu dânsa (n.red cu Aurelia Cristea). Decizia de a nu candida este unilaterală, nu am vorbit cu doamna Cristea în privința candidaturii la Parlament. Îi respect deizia, a fost unul dintre politicienii activi ai Clujului. Îmi pare rău că a luat această decizie”, a spus Nasra.  

În prezent, PSD Cluj are trei parlamentari- doi deputați (Aurelia Cristea și Cornel Itu) și un senator-Alexandru Cordoș care au aceleași șanse ca orice alt social democrat. Rămâne astfel de văzut cine se va regăsi pe lista întocmită de noua echipă a PSD, având în vedere că unii dintre ei au o imagine “șifonată” în prezent.


Nu toți se vor regăsi însă pe lista pentru alegerile parlamentare din acest an, liderul PSD Cluj Horia Nasra subliniind în repetate rânduri că toți au șanse egale pe lista pentru Parlament.

Ultimele Stiri
abonare newsletter