Politică

O altă promisiune electorală s-a dus pe apa sâmbetei: Spitalul Regional de Urgenţă

Conducerea Consiliului Judeţean Cluj a recunoscut că Spitalul Regional de Urgenţă a fost doar o promisiune frumoasă de campanie electorală.

Alin Tişe a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că Spitalul Regional de Urgență nu poate fi construit de Consiliul Județean pentru că nu există resurse financiare.

„Spitalul Regional de Urgență, v-o spun cu toată responsabilitatea, nu poate fi construit de Consiliul Județean. Pentru că Spitalul Regional de Urgență este al regiunii. Este un proiect național. Consiliul Județean Cluj nu are resurse să construiască un spital dimensionat pentru toată regiunea Transilvania sau pentru regiunea de Nord-Vest. De aceea, trebuie și dumneavoastră să știți că nu se poate construi un Spital Regional de Urgență din bugetul județului, indiferent cine e președinte de Consiliu Județean. Și e nefiresc să faci Spital Regional de Urgență strict numai din banii clujenilor, dimensionându-l la un nivel de 800-900 de paturi, care presupune întreaga regiune”, a spus Tişe.


Preşedintele CJ Cluj mai spune că Spitalul Regional de Urgență este un spital prins de Ministerul Sănătăţii în masterplanul de sănătate.

“Ştiam că vor trece 5-10 ani până se va face Spitalul Regional din banii Guvernului (...) Nu e stabilit numărul de spitale regionale pe țară, ci e stabilită suma, 60 de milioane de euro, din ce știu eu, pe spital regional. Noi putem să cofinanțăm o parte din bugetul necesar și să punem la dispoziție terenul pe care îl avem, cu PUZ-ul aprobat. Clujul este cel mai avansat centru regional în materia Spitalului Regional de Urgență, restul nu au nici măcar terenurile finalizate, nici PUZ-urile, nimic. Noi avem deja tot la drumul european, cu acces la utilități, totul este absolut în regulă. Dar, cum să investim, de unde să investim când noi avem întreg bugetul 100 de milioane de euro pe an, din care jumătate se duc pe asistența socială și pe alte lucrări, plus salariile, plus investițiile în aeroport, în toate celelalte. Deci, trebuie să fim realiști, ce se poate și ce nu se poate. Niciun județ în România nu își permite să facă din bugetul propriu un spital regional de urgență care costă, la o estimare a ministerului, 160 de milioane de euro”, a mai spus Tişe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter