Politică

Dîncu: “Sper ca alegerile din toamnă să nu aibă ca miză doar cine este partenerul UDMR la guvernare”

Vicepremierul Vasile Dîncu a afirmat că la alegerile parlamentare partidele se vor ''bate'' pentru postul de premier şi, în context, a remarcat ''mişcările'' din zona partidelor mici - făcând referire la fuziunea PMP - UNPR.

În opinia sa, preşedintele progresiştilor a făcut "o greşeală de negociere" care l-a făcut să rămână fără parlamentari.

"În toamnă va fi o bătălie politică puternică, mai ales că va fi o bătălie într-o manieră echilibrată. La aceste alegeri din primăvară PSD i-a luat faţa PNL. (...) Nu se vor bate candidaţii la premier în această toamnă, se vor bate partidele. Va fi o bătălie între cele două partide importante - PSD şi PNL. Sper să nu fie ca în alte dăţi şi alegerile să aibă ca miză doar cine este partenerul UDMR la guvernare'', a spus Dâncu, la un post de televiziune.

Referindu-se la fuziunea PMP-UNPR, el a arătat că ''tânărul preşedinte'' al progresiştilor a încercat să negocieze dur atât cu PSD, cât şi cu PNL.

''Sunt mişcări şi în zona partidelor mai mici, am văzut fuziunea prin absorbţie pe care fostul preşedinte al României a realizat-o înghiţind UNPR. (...) UNPR era un grup important în Parlament (...) o greşeală de negociere pe care a făcut-o tânărul preşedinte al UNPR care a încercat să negocieze dur cu ambele partide - PSD şi PNL - nealegând la timp calea pe care o urmează l-a făcut să rămână fără parlamentari, pentru că majoritatea au ales între PSD şi PNL. Acum au mai rămas foarte puţini. (...) Traian Băsescu avea nevoie de a arăta că nu este singur, că în jurul domniei sale se poate adăuga ceva (...) Asta a fost miza. Se dă o bătălie pentru cine să fie partener pentru cel care va face în jur de 40% la toamnă'', a mai spus Dîncu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter