Politică

UDMR negociază cu PSD și PNL multiculturalism și plăcuțe bilingve la Cluj

Negocierile dinte principalele partide politice și UDMR în privința colaborării la nivel local urmează să se finalizeze miercuri sau joi.

UDMR a transmis un comunicat numai presei maghiare în care se precizează că a purtat negocieri cu PSD și PNL și că urmează să ia o decizie în ce privește colaborarea cu cele două partide în cursul zilei de miercuri. În comunicatul de presă apărut pe site-ul transindex.ro, reprezentanții Uniunii vorbesc depre asigurarea transparenței în multilingvism, referindu-se la problema plăcuțelor bilingve.

“Cluj-Napoca este o candidată la titlul de Capitală Europeană a Culturii și credem că putem semna un acord potrivit căruia să cooperăm cu acel partid care este dispus să rezolve problema pe care o avem de 12 ani într-un mod transparent și viabil pentru toată lumea”, se arată în comunicatul UDMR.


Reprezentanții Uniunii spun că rămân deschiși acelora care își vor asuma multiculturalismul la Cluj și care vor fi transparenți în ce privește multilingvismul.

“În acel comunicat spunem că am discutat cu PNL și PSD despre problema multilingvismului. Vom vedea acum care sunt cei mai deschiși în ce privește transparența în multilingvism și asumarea multiculturalismului. Nu este o noutate ceea ce cerem noi”, a spus președintele UDMR Cluj, Csoma Botond.

abonare newsletter