Politică

Tudor Gheorghe alege lăuta, nu lăutarii

După Florin Piersic, Tudor Gheorghe se leapădă de politicieni: "Nu voi schimba scena poeziei cu cea a vorbelor goale", spune artistul.

Tudor Gheorghe a declarat că sigur nu va schimba scena poeziei cu cea a vorbelor goale, reacționând astfel după ce deputatul Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora, a afirmat că artistul ar urma să candideze din partea PSD la alegerile parlamentare.

"Câtă vreme politica mea este una singură și consecventă, cea a culturii naționale, iar a lor, a inculturii consecvente, sigur nu voi schimba scena poeziei cu cea a vorbelor goale. Cu clar-obscur, mascăm urâtul și ștergem formele prea bruște/ Făcând să tacă zbârnâirea adunăturilor de muște", spune Tudor Gheorghe, într-un mesaj publicat pe contul său de pe platforma de socializare Facebook.


Reacția vine după ce deputatul Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora, a declarat că PSD a inițiat discuții cu Tudor Gheorghe şi Florin Piersic pentru a candida din partea acestui partid la alegerile parlamentare.

"PSD nu a stat niciodată bine în diaspora, dar anul acesta vom face o figură frumoasă. Ne dorim să avem candidaţi cu mare notorietate şi am iniţiat discuţii cu Tudor Gheorghe şi Florin Piersic să devină candidaţii noștri. Ştiţi doar că atât domnul Tudor Gheorghe, cât şi marele Florin Piersic sunt prieteni ai noştri şi suntem în negocieri avansate cu dumnealor, pentru a deveni candidaţii noştri în diaspora", a declarat deputatul Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora.


Tudor Gheorghe este a doua personalitate pe care PSD încearcă să o racoleze, în goana după voturi.

Zilele trecute, actorul Florin Piersic a declarat că a aflat că PSD ar intenționa să îl propună candidat la alegerile parlamentare, actorul precizând că nu îl interesează niciun partid politic, iar politicienilor nici nu le spune "mulțumesc", pentru că nu are motive.


Atât PNL, cât și PSD au decis ca la aceste alegeri – locale și parlamentare- să racoleze personalități din mai multe domenii, pentru a strânge cât mai multe voturi.

abonare newsletter