Politică

PNL și PSD își validează, în perioada următoare, candidații la locale

PNL își validează săptămâna viitoare ultimii candidați la alegerile locale din vară, iar PSD începe procedura de validare a acestora.

Liberalii clujeni se întrunesc în ședință la sfârșitul acestei săptămâni pentru a discuta pe marginea validării ultimelor candidaturi.

Dacă în urmă cu aproximativ două săptămâni, au fost validate candidaturile lui Emil Boc și Alin Tișe pentru Primărie, respectiv Consiliul Județean, acum urmează să fie validate și candidaturile la celelalte localități clujene.


Cei care și-au anunțat intențiile de a candida în principalele municipii sunt Tudor Ștefănie- la Turda, Mircea Moroșan- la Huedin, Dorin Lojigan-la Câmpia Turzii și Aurelian Mureșan- la Dej. De asemenea, Horia Șulea și-a anunțat intenția de a candida la alegerile locale pentru încă un mandat la Primăria Florești. 

Boc și Tișe, primii care au primit undă verde

La începutul acestei săptămâni PNL a validat 19 candidați la alegerile locale din vară, iar în urmă cu două săptămâni au fost validate candidaturile lui Emil Boc și Alin Tișe, pentru Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean. Cei doi liberali vor candida astfel, în tandem.  Emil Boc a anunțat în luna septembrie a anului trecut că va candida pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca.


Declarația primarului Clujului a venit atunci în urma unor intense speculații privind posibila sa înscriere în PMP, partid pe ai cărui candidați i-a susținut fățiș la alegerile prezidențiale.

Senatorul Alin Tişe a mai fost președinte al Consiliului Județean Cluj și se bucură de susţinerea greilor din vechiul PDL fiind totodată şi vicepreşedinte la nivel naţional al partidului.


Despre o posibilă candidatură a sa la șefia CJ Cluj Monitorul de Cluj a scris încă din vara anului trecut.

Ce va face Moroșan?

Rămâne însă de văzut ce va face primarul localității Huedin, Mircea Moroșan. Acesta și-a depus intenția de a candida pentru al treilea mandat, însă recunoștea că mai degrabă și-ar dori să ţintească mai sus, adică să candideze pentru un mandat în Parlamentul României, la Senat sau Camera Deputaților. “Mi-am depus intenția de a candida. Dorința mea ar fi fost să candidez la Parlament, dar într-o primă etapă voi candida pentru Primărie”, a spus atunci Moroșan.


Candidații PSD, validați în februarie

Și PSD Cluj va începe procedura de validare a candidaților la începutul lunii februarie. Candidatul PSD Cluj la Primăria Cluj-Napoca este deputatul Aurelia Cristea, despre a cărei candidatura s-a tot vorbit încă de anul trecut.

De asemenea, social democrații au anunțat anul trecut câteva intenții de candidatură pentru municipiile din județ. La Dej candidatul PSD este Costan Morar, la Câmpia Turzii -Radu Hanga, la Turda -Cristian Matei, la Gherla –Ioan Neselan, iar la Huedin-Marius Fărcaș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter