Politică

INSCOP: Aproape jumătate dintre români cred că Guvernul Cioloș e condus din umbră de partidele politice

Aproape jumătate dintre români cred că Guvernul Cioloș este condus din umbră de partidele politice și mai mult de jumătate consideră că PNL se plasează la putere în raport cu noul guvern, relevă un sondaj INSCOP.

Potrivit cercetării sociologice, 47,3% dintre români consideră că guvernul Cioloș este condus din umbră de partidele politice, în timp ce 28,4% apreciază că actualul executiv este unul independent de partidele politice. 24,3% nu știu sau nu răspund.

În ceea ce privește percepția asupra poziționării partidelor parlamentare în raport cu guvernul Cioloș, 53,3% dintre respondenți consideră că PNL se plasează la putere față de noul guvern, 17,9% că se află în opoziție, iar 28,8% nu știu sau nu răspund.


30,4% dintre români sunt de părere că PSD se plasează la putere față de guvernul Cioloș, în timp ce 42,3% consideră că partidul se poziționează în opoziție. Procentul non-răspunsurilor este de 27,3%.

De asemenea, 24,4% dintre respondenți consideră că UDMR se poziționează la putere față de guvernul actual, în timp ce 36,3% sunt de părere că partidul se situează în opoziție. Procentul non-răspunsurilor este de 39,3%.


24,3% dintre cei chestionați consideră că UNPR se plasează la putere față de guvernul Cioloș, 38,8% că se află în opoziție, iar 36,9% nu știu sau nu răspund.

17,6% dintre respondenți consideră că PMP se plasează la putere față de noul guvern, în timp ce 44,3% apreciază că partidul se poziționează în opoziție. Procentul celor care nu știu sau nu răspund este de 38,1%.


17,3% dintre români consideră că ALDE se plasează la putere față de noul guvern, 45% că se află în opoziție, iar 37,7% nu știu sau nu răspund.

11,9% dintre respondenți sunt de părere că PSRO se plasează la putere față de noul guvern, în timp ce 40,1% apreciază că partidul se poziționează în opoziție. Procentul non-răspunsurilor este de 48%.


"Barometrul INSCOP — ADEVĂRUL despre România" a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 26 noiembrie — 2 decembrie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.071 de persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Ultimele Stiri
abonare newsletter