Politică

Macovei, la Cluj: „Guvernul Cioloș are cel mai mare mandat popular pe care l-a avut vreodată un guvern în România”

Președintele partidului M10, europarlamentarul Monica Macovei consideră că Guvernul Cioloș trebuie să facă ceea ce au cerut oamenii în stradă, odată cu tragedia din Colectiv, mai exact să distrugă monopolul partidelor mari. În opinia lui Macovei, Guvernul Cioloș are cel mai mare mandat popular pe care l-a avut vreodată un guvern în România.

Foto: Saul Pop Foto: Saul Pop

„Guvernul Cioloș are cel mai mare mandat popular pe care l-a avut vreodată un guvern în România, pentru că s-a născut după ce oamenii au dat jos Guvernul Ponta. De aici rezultă că acest guvern trebuie să facă ceea ce au cerut oamenii, iar oamenii au cerut ca partidele vechi să plece acasă, oamenii au strigat PSD, PNL, aceeași mizerie, a fost una din pancarte. Strada a cerut diverse măsuri care se pot numi toate la un loc reformă electorală: alegerea primarilor în două tururi, vot prin corespondență și electronic, 300 de parlamentari, eliminarea pragului electoral la alegeri. Primul lucru pe care trebuie să-l facă și care schimbă țara aceasta este spargerea monopolului partidelor mari, care sunt aici de 25 de ani. Trebuie să schimbe legile electorale, așa încât să poți să spargi monopolul partidelor vechi și acești oameni din partidele noi să poată intra într-o competiție. Dacă nu distrugem acest monopol al PSD și PNL, n-am schimbat nimic”, a declarat Monica Macovei.

Pe de altă parte, Macovei a atras atenția că ar fi fost firesc ca toți miniștrii Guvernului Cioloș să fie independenți, nu cu un trecut într-un partid, cum este Vasile Dâncu, fost membru PSD. „Cred că dacă la Justiție este un independent, Raluca Prună, și la ministerul care se ocupă cu organizarea alegerilor ar fi trebuit să fie tot un independent, iar Petre Tobă vine din UNPR, Vasile Dâncu a fost și el în PSD”, a mai spus Macovei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter