Politică

Dragnea face echipă doar cu pesediștii care l-au votat

Niciun pesedist clujean nu va intra în cursa internă a partidului, pentru o funcție de conducere, la Congresul de la sfârșitul acestei săptămâni.

Majoritatea actualilor vicepreşedinţi ai PSD ar putea să nu mai candideze pentru un nou mandat la Congresul PSD care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, unde social democrații îl validează pe Liviu Dragnea în funcția de președinte. 

De la Cluj vor merge 50 de delegați, însă potrivit lui Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj, niciun social democrat nu va candida pentru conducere. “Ioan Rus a spus că se va retrage, va rămâne membru, nu își mai dorește funcții de conducere, a spus acest lucru săptămânile trecute, iar altcineva nu este de la Cluj care să fi anunțat că își dorește o funcție”, a declarat Lăpușan. În total, la Congresul PSD vor fi aleşi 14 vicepreşedinţi, precum şi un preşedinte executiv.


Rus se retrage oficial

Fostul ministru Ioan Rus a anunțat încă de săptămânile trecute că va face un pas în spate din partid, astfel că nu va candida pentru funcția de vicepreședinte pe care o deține în prezent. Retragerea sa a venit

De altfel, Dragnea preciza în vizita sa la Cluj de acum două săptămâni, că și-ar dori ca sociologul Vasile Dâncu să facă, în schimb, parte din echipa sa. Este cunoscut faptul că Dâncu este strategul lui Liviu Dragnea, astfel că invitația președintelui PSD nu a uimit pe nimeni. 


Candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca, lăsat pe dinafară

Deși ar fi fost firesc ca cel care candidează la Primăria Cluj-Napoca din partea PSD să dețină și o funcție la nivel național, nu se va întâmpla în cazul Aureliei Cristea, deși se pare că au existat discuții în privința unei funcții de conducere la nivel național.

Cristea a fost astfel lăsată pe dinafară, mai exact taxată pentru prezența membrilor de partid de la pseudo-alegerile de săptămâna trecută, când municipiul Cluj-Napoca “a luat bătaie” la prezență de la câteva localități din județ, reușind să strângă la urne doar aproximativ 60%.


Inspectori școlari, convocați de ministru

Între timp, ca să mai strângă niște electorat în județul în care niciodată nu au fost văzut cu ochi buni, social democrații au stabilit la Cluj o întâlnire cu inspectori de școli. Iar acest lucru, tocmai la câteva zile după ce le-au promis dascălilor că le vor mări salariile. Ministrul Educației Mihai Cîmpianu, se află de altfel la Cluj pentru două zile, cu ocazia  aniversării USAMV. Alături de el au mai venit la Cluj ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo și ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Cum mai este mai puțin de un an până la alegeri,  politicienii încep să se gândească și la restul populației: reprezentanții Puterii le promit profesorilor salarii mai mari.


Zilele trecute, reprezentanții Ministerului Educației anunțau că salariile personalului din învăţământ vor fi majorate cu 15 la sută începând cu data de 1 decembrie, a anunţat, ieri, după negocierile cu sindicatele, ministrul Educaţiei, Mihai Cîmpeanu, precizând că de acestă creştere vor beneficia 304.000 de persoane - cadre didactice şi personal auxiliar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter