Politică

Partidul Mişcarea Populară sau doar Mişcarea Populară, asta este întrebarea lui Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a propus, la Colegiului Naţional al PMP, ca Partidul Mişcarea Populară să se numească doar Mişcarea Populară, afirmând că în această formaţiune nu trebuie să existe un singur curent de dreapta, adăugând că PMP va trebui să genereze soluţii pentru România.

„Congresul din 24 octombrie, foarte important, trebuie să fie un Congres de relansare a partidului, pe de-o parte, şi care să aibă şi semnificaţia lui în schimbarea denumirii, care mie nu îmi place că este PMP. Sigur, vă consult şi pe voi, cred că Mişcarea Populară este suficient, lăsând electoratului posibilitatea să opteze. Nu ar trebui să avem un singur curent de dreapta”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat că România nu trebuie guvernată în funcţie de doctrine, ci de priorităţi, lucru care se întâmplă în majoritatea statelor europene.


„Priorităţile nu prea ţin cont de culoarea politică”, a spus fostul preşedinte, adăugând că nicio doctrină nu poate spune că nu ne sunt necesare autostrăzi, că nu trebuie modernizat sistemul de sănătate sau de educaţie, că „unirea cu Moldova nu este o prioritate şi că ea nu trebuie construită şi să avansăm în direcţia aceasta”.

„Trebuie să acceptăm că în interiorul Mişcării Populare pot fi curente şi mai la stânga şi mai la dreapta, decât, spre exemplu, opţiunea de dreapta pe care eu o afişez fără reţinere”, a subliniat Traian Băsescu.


Întrebat de jurnaliști dacă la Congresul partidului din 24 octombrie va candida la președinția PMP, Traian Băsescu a răspuns că nu știe, apoi a adăugat: „nu știu, o să văd!”.

Traian Băsescu s-a înscris vineri în Partidul Mișcarea Populară (PMP) și a participat, sâmbătă, la Sinaia, la Colegiul Național al partidului. El a vorbit despre ceea ce trebuie să facă partidul în perioada următoare, să se orienteze către problemele țării, să se pregătească de congres și apoi de alegeri. Traian Băsescu a vorbit pe larg despre situația geopolitică externă și despre criza migranților, subliniind că astfel de subiecte trebuie lansate în dezbatere publică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter