Politică

Pașii PNL în cazul în care nu trece legea votului prin corespondență

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat că marți conducerea partidului va stabili ce demersuri va face Opoziţia, pentru "a forţa puţin mâna celor de la PSD" în privința votului prin corespondență. De altfel, Gorghiu admite că dacă legea nu e adoptată la timp, va fi un eşec şi pentru liberali, drept pentru care PNL se gândește la măsuri mai pronunțate cum ar fi greva parlamentară sau chiar proteste de stradă.

Întrebată dacă se va transforma greva japoneză a parlamentarilor PNL într-una reală, Gorghiu a precizat că simte " nevoia unui gest mult mai pronunţat. Am avut consultări, am avut moţiune de cenzură, acţiuni de protest în mediul on-line, am comunicat cu toată lumea din diaspora, ne-a chemat preşedintele la consultări şi după cum ştiţi, toate partidele au agreat să nu blocheze acest proiect de lege, însă PSD-ul una spune la Cotroceni, alta face când se întoarce la Palatul Victoria. Astăzi vom lua o decizie dacă şi ce acţiuni ulterioare va întreprinde Opoziţia, pentru ca PSD să nu tergiverseze în continuare adoptarea acestui proiect pe care noi l-am depus. Vom discuta astăzi în şedinţa de unificare dacă vom ajunge la o grevă reală, în stradă, la alte acţiuni de protest, n-aş putea să le apreciez încă de acum, dar vom stabili ce demersuri va face Opoziţia, astfel încât să reuşim să le forţăm puţin mâna celor de la PSD, care sunt foarte încăpăţânaţi în ideea de neadoptare a legii votului prin corespondenţă".

"N-aş vrea să vorbesc în termeni de eşec, până nu văd că nu s-a făcut ultimul efort sau ultimul demers de către Opoziţie sau de către societatea civilă pentru a obliga PSD-ul să accepte un proiect sănătos pentru democraţie. Dar foarte curând o să putem discuta, dacă nu se întâmplă să fie adoptat, de un eşec, inclusiv al Partidului Naţional Liberal. Ar fi un eşec pentru democraţie, pentru noi care ne-am străduit din răsputeri să facem ca acest proiect să devină realitate", a mai declarat, la RFI, Alina Gorghiu

Ultimele Stiri
abonare newsletter