Politică

Emil Boc, atacat din nou de vechii liberali

La doar două zile după ce copreședintele PNL Alina Gorghiu a susținut că nu mai este sigură de candidatura lui Boc la Primărie din partea PNL, un alt vechi liberal- de data aceasta unul de care nu a auzit nimeni- îl atacă dur pe primarul municipiului Cluj-Napoca. În ciuda tuturor atacurilor,însă, potrivit unui sondaj intern, Emil Boc ar câștiga fără probleme Primăria Cluj-Napoca, cu 56%.

Senatorul Marius Ogreja, președintele PNL Covasna este deranjat de faptul că Boc s-a înscris în cursa internă a PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile de anul viitor.

Astfel, după ce Alina Gorghiu i-a cerut lui Boc lamuriri privind intențiile sale de a candida la Cluj și de a fi alături de PNL, acum Obreja îl atacă pe edilul din Cluj și îl invită să candideze independent.


Obreja se arată convins că Emil Boc se va alătura PMP-ului după înscrierea lui Traian Băsescu în acest partid, amintind că în campania prezidențială din 2014 Boc a susținut-o pe Elena Udrea.

"Îmi aduc aminte că în 2014, Emil Boc nu a fost foarte convins în susținerea candidatului PNL la Președinție, ba chiar a participat la turneul electoral al unui alt candidat, dar acum vrea o noua candidatură la Primăria Clujului, sub sigla PNL.


Un gest de minimă decență politică, ar fi fost să nu se mai înscrie în cursa internă pentru candidaturile la alegerile locale și, dacă tot este atât de sigur pe votul clujenilor, îl invit să își asume o candidatură independentă.

Acest tip de duplicitate reprezintă un gest politic pe care l-am dezavuat - și atunci, și acum -, iar pentru astfel de personaje "toxice" o clarificare ideologică este mai mult decât necesară, cu mult înainte de declanșarea campaniei electorale.


Sunt convins că Traian Băsescu va ține întredeschisă ușa PMP pentru a se putea strecura, la momentul oportun, și Emil Boc", a declarat Obreja.

Potrivit evz.ro însă, sondajele de opinie, realizate până în prezent în Cluj-Napoca, arată că Emil Boc va câștiga alegerile, detașat, cu o proporție de 56 la sută din voturi, indiferent din partea cărui partid va candida, PNL, PMP sau independent.

abonare newsletter