Politică

PSD vrea “să schimbe placa”, pentru alegerile locale

În PSD managementul candidaturilor va cunoaște unele schimbări. Penalul Liviu Dragnea a anunţat că în selectarea acestora, se va ţine cont de anumite criterii de moralitate.

După liberali, şi social democraţii încep să analizeze eventuale candidaturi pentru alegerile locale de anul viitor.

Astfel, fiecare organizație va transmite propunerile pentru primar şi consilieri care vor fi însoțite de o fișă din care să reiasă argumentele pentru respectiva candidatură, respectiv care să se refere la studii, moralitate, integralitate, sondaje de opinie realizate de filiala respectivă. Propunerea a venit tocmai din partea preşedintelui interimar, Liviu Dragnea, care la capitolul moralitate stă foarte prost, el fiind condamnat recent în dosarul referendumului la un an de închisoare cu suspendare.


Alegeri la PSD Cluj

În ce priveşte Primăria Cluj-Napoca, deocamdată, social democraţii nu au anunţat oficial un candidat, însă este de notorietate faptul că deputatul Aurelia Cristea este interesată de postul de edil.

Înainte însă de a stabili nişte candidaturi, la Cluj întreaga echipă se va reorganiza, social democraţii pregătindu-se de alegeri la nivelul tuturor structurilor. Cel mai probabil, la judeţ Remus Lăpuşan va candida pentru încă un mandat.


În ce priveşte schimbarea de management în vederea alegerilor locale de la anul, anunţat de noul interimar Liviu Dragnea, la nivelul judeţului Cluj acesta înseamnă un CV prifesional şi un portofoliu politic.

“În baza unui CV profesional şi a unui portofoliu politic se vor alege candidaturile pentru primării. Este foarte important ca aceştia să nu aibă probleme de incompatibilitate şi să respecte principiile de integritate morale”, a explicat purtătorul de cuvânt al PSD, lider al Organizaţiei de Tineret a PSD Cluj, Horea Nasra.   


Data limită, 15 octombrie

Liderii PSD au mai decis şi o dată limită în privinţa candidaturilor: 15 octombrie este data până la care fiecare organizaţie va transmite propuneriile pentru funcţiile de primar, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri, însoţite de fişa din care să reiasă sondaje de opinie, pregătirea profesională, moralitate, integritate. Aceste propuneri vor fi analizate de o echipă de la partid.

Potrivit lui Dragnea, candidaţii vor urma un program de training şi va fi realizată o fişă electorală pentru fiecare localitate, cu harta electorală.

abonare newsletter