Politică

Gorghiu: Nu m-ar mira ca Ponta să facă remaniere a Guvernului, să se ridice presiunea de pe umerii săi

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că nu s-ar mira ca premierul Victor Ponta să facă o remaniere guvernamentală pentru a da "un suflu de noutate Guvernului şi să se mai ridice presiunea de pe umerii" săi.

Întrebată, sâmbătă, la Constanţa, dacă este posibil ca Victor Ponta să facă o remaniere guvernamentală în perioada următoare, Alina Gorghiu a răspuns: "Cred că este capabil de orice gest care să resusciteze un pic Guvernul doar să-l salveze pe el ca imagine. Eu cred că este o strategie greşită, dar nu m-ar mira să facă şi o remaniere guvernamentală foarte curând pentru că speră să mai dea un suflu de noutate Guvernului şi să se mai ridice presiunea de pe umerii domniei sale. Poate să schimbe tot cabinetul şi să rămână domnia sa şi tot cea mai proastă soluţie rămâne şi ar fi tot un Guvern compromis, lipsit de orice legitimitate, iar lucrul acesta deja se vede".

Copreşedintele PNL a fost întrebat dacă ar putea creşte numărul miniştrilor în Guvernul Ponta, Gorghiu spunând că premierul este dispus chiar să cedeze o treime din Guvern partenerilor de coaliţie numai pentru a avea susţinerea acestora.


"Nu ştiu ce se va întâmpla, nici nu prea mă interesează aceste discuţii prealabile dintre Ponta şi domnul Oprea, dar da, eu cred că Victor Ponta este dispus să dea trei sferturi din cabinetul Ponta către UNPR pentru a-şi asigura sprijinul în continuare. Este dispus să facă orice compromis în defavoarea PSD-ului pentru a-şi asigura scaunul domniei sale", a menţionat Alina Gorghiu.

Ea consideră că printre miniştrii care ar putea fi schimbaţi s-ar afla şi cel al Justiţiei, Robert Cazanciuc, întrebată fiind dacă acesta s-ar putea afla pe lista celor înlocuiţi din Guvern.


"La cât de agresivi sunt liderii PSD spunând că nu a făcut nimic în privinţa modificărilor legislaţiei penale, da, cred că nu are o soartă bună, cred că va fi spre final de mandat. E dispus să îşi sacrifice orice ministru şi văd că mai sunt şi printre ei sinucigaşi ca Rus. Declaraţia aceea este o declaraţie de sinucidere politică, nu cred că domnul Rus îşi imaginează vreodată că mai face politică după ce a declarat aşa ceva", a afirmat copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a fost întrebată şi dacă are semnale că unii membri PSD ar dori să treacă la PNL, spunând că nu cunoaşte lucrul acesta, dar ştie că sunt social-democraţi nemulţumiţi de modul cum merge partidul.


"Nu am niciun fel de semnal, să ştiţi, că anumiţi PSD-işti ar vrea să vină spre PNL, am semnale că sunt sătui de PSD foarte mulţi şi că nu înţeleg în ce direcţie merge partidul din pricina conducerii care este haotică. Evident, Victor Ponta are acum o problemă personală de gestionat, din păcate nu vrea să o păstreze la nivel personal, ţine să o transforme într-o problemă naţională şi evident că mulţi din PSD sunt frământaţi de lucrul acesta. Nu vă imaginaţi că le este uşor să nu ştie în ce direcţie se duce partidul, opoziţia le tot spune cât se poate de onest că partidul lor se duce în gard, dar oamenii cred că mai este o scăpare", a explicat liderul PNL.

abonare newsletter