Politică

Rus spune că declaraţia sa a fost "cu sens pozitiv" şi se va gândi la demisie doar dacă este nevoie

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, afirmă că declaraţia sa despre românii din străinătate a fost "cu sens pozitiv, dar cu o licenţă nefericită" şi că se va gândi să demisioneze doar dacă acest lucru se va impune, explicând că mai trebuie să finalizeze procedurile pentru MasterPlanul de Transport.

Întrebat, la Antena 3, dacă va demisiona ca urmare a declaraţiilor sale la adresa românilor, Rus a spus că se poate gândi la aşa ceva dacă rezolvă problema cu Master Planul de Transport sau dacă va fi neapărat nevoie de un astfel de gest.

Întrebat în continuare dacă nu îi este clar că trebuie să se gândească la demisie, ministrul Rus a răspuns: "Nu e foarte clar la ce trebuie să mă gândesc, pentru că eu m-am referit în sens pozitiv. Eu îmi cer scuze. De aici încolo, o să vedem ce e de făcut".


El a explicat astfel că declaraţia sa a fost făcută cu sens pozitiv, dar cu ”o formulare absolut nefericită”, susţinând că nu a dorit să eticheteze pe nimeni, ci să prezinte o situaţie dramatică a unor persoane.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că ”de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”.

Etichete: diaspora ioan rus
Ultimele Stiri
abonare newsletter