Politică

Azi în Parlament -Senatorul Cordoş, în apărarea angajaţilor din administraţia publică

Senatorul PSD Alexandru Cordoș a adresat, în plen, mai multe întrebări şi interpelări.

Una din acestea i-a fost adresată ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea și ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop şi face referire la revendicările din ultima perioadă, a angajaţilor din administraţia publică.

„Revendicările din ultima perioadă, a angajaţilor din administraţia publică, referitoare la aplicarea Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi la acordarea, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală încă nu au fost soluţionate.


În consecinţă, conducerea Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a anunţat faptul că, în cursul lunii aprilie, angajaţii instituţiilor din administraţia publică locală vor intra în grevă generală, cu întreruperea activităţii timp de o zi.

Stimaţi domni Miniştri, având în vedere că funcţionarea normală a administraţiilor publice locale este esenţială pentru o toţi cetăţenii, vă rog să-mi răspundeţi care este stadiul soluţionării revendicărilor angajaţilor din administraţia publică?“.


De asemenea, Cordoş i-a adresat o întrebare viceprim-ministrului Gabriel Oprea şi ministrului Transporturilor Ioan Rus. Întrebarea a avut în vedere activitatea de transport a materialelor de construcție care afectează dramatic casele cetățenilor din comuna Mihai Viteazu.

„Lucrările realizate la autostrada Transilvania precum şi demararea construirii autostrăzii Sebeş – Turda constituie reușite a actualei guvernări. Din păcate activitatea de transport a materialelor de construcție afectează dramatic casele cetățenilor din comuna Mihai Viteazu.


Autobasculantele, încărcate peste capacitatea lor de transport, tranzitează localitatea iar această acțiune produce, pe lângă deteriorarea căii de rulare a drumului național 75 și crăparea zidurilor caselor, afectând astfel siguranța locuitorilor.

Deși reprezentanţii Inspecţiei de Stat în Controlul Rutier (ISCTR) au controlat activitatea de transport și au aplicat sancţiuni transportatorilor, problema localnicilor încă nu s-a rezolvat până în acest moment.


O soluție ar fi scoaterea traficului greu în afara localității, prin utilizarea unui drum ocolitor existent deja.

Stimate domnule Viceprim-ministru, stimate domnule Ministru, având în vedere faptul că vă preocupaţi de dezvoltarea şi infrastructurii rutiere și de asigurarea unor condiții de trai optime pentru toți cetățenii, vă rog să-mi răspundeţi cum se va acționa pentru soluţionarea acestei situaţii?“.

abonare newsletter