Politică

Alin Tişe: ”Majoritatea PSD lasă fără conținut legea de respingere a OUG privind migrația aleșilor locali”

Senatorul PNL de Cluj Alin Tişe consideră că majoritatea parlamentară din jurul PSD refuză să respecte decizia CCR în privința OUG 55 și lasă fără conținut legea de respingere a acestui act normativ declarat neconstituțional. În acest sens, iberalii vor cere instanţei de judecată să decidă încetarea mandatelor aleşilor locali din judeţ care au profitat de această ordonanţă.

Tişe subliniază că CCR a solicitat explicit că ”Parlamentul urmează să reglementeze, prin legea de respingere, măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014, pentru a le pune în acord cu decizia CCR”.

“PSD și majoritatea din jurul său își bat joc de decizia Curții Constituționale, pentru că Legea de respingere a ordonanței de urgență nu prevede şi pierderea mandatelor aleșilor care au migrat.


Practic, PSD nu face decât să legalizeze, din nou, traseismul politic, deși o astfel de practică a fost declarată ca fiind neconstituțională

 În măsura în care formula adoptată de Parlament nu este în acord cu decizia CCR, PNL va sesiza din nou Curtea Constituțională cu prevederile legii de respingere a OUG 55.


Consilierii şi primarii migratori care îşi vor pierde mandatele să acționeze în judecată guvernul şi pe  Victor Ponta pentru despăgubiri”, a spus senatorul clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter