Politică

Cât mai tărăgănează PSD organizarea alegerilor parţiale?

Alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj au fost lăsate din nou în voia sorţii.

Alegerile parţiale reprezintă pentru guvernanţii noştri un subiect deloc interesant.

Se pare că, la presiunile PSD, aşa cum arătam, încă de zilele trecute, premierul Ponta nu a pus pe ordinea de zi a şedinţei de guvern subiectul alegerilor parţiale. Aceasta deşi liberalii i-au dat zilele trecute, un ultimatum în acest sens.


22 martie sau 29 martie

Liberalii au anunţat săptămâna trecută că data la care ar putea avea loc alegerile este 22 martie, însă o altă dată vehiculată este 29 martie.

Deşi liberalii clujeni au susţinut că premierul Victor Ponta ar putea anunţa oficial data alegerilor parţiale în cursul acestei săptămâni, mai exact în cadrul şedinţei de guvern de miercuri, acest lucru nu s-a mai întâmplat.    


Surse din interiorul PSD au dezvăluit, potrivit site-ului laraport.ro, că deși MAI a pregătit toată documentația pentru ședința de Guvern de miercuri, în cadrul Comitetului Executiv PSD de la Sinaia, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, lucrurile au început să se precipite, în sensul retragerii proiectului de hotârare de pe ordinea de zi.

Liderii PSD din teritoriu au sărit atunci la gâtul lui Victor Ponta explicându-i acestuia că social-democrații au numai de pierdut dacă se organizează alegeri parțiale în 22 Martie 2015. Aceleaşi surse citate de laraport.ro, mai spuneau că în ciuda presiunilor, Victor Ponta a rămas ferm pe poziţie. Se pare însă, că până la urmă, premierul a cedat.


Ultimatumul liberalilor

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu i-a trimis, marţi, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta în care i-a cerut ca, în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta, să decidă privind organizarea alegerilor parţiale, în caz contrar liberalii urmând că atace în contencios administrativ acest refuz.

Potrivit Alinei Gorghiu, această scrisoare deschisă reprezintă „o ultimă încercare de a-l convinge pe premier să respecte legile şi Constituţia“.


Vă reamintim, în acest moment, sunt vacante 26 de mandate de primari, şase mandate de parlamentari şi trei de preşedinţi de consiliu judeţean. Printre forurile judeţene unde trebuie să se organizeze alegeri este şi CJ Cluj.

Au trecut astfel  121 de zile de când prefectul judeţului Gheorghe Vuşcan a luat act de demisia preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, iar o dată pentru alegerile la şefia acestei instituţii tot nu a fost anunţată.

Etichete: alegeri partiale psd
abonare newsletter