Politică

Şedinţă comună a noului PNL la Cluj. Seplecan, ales lider de grup la Consiliul Judeţean Cluj

O şedinţă a noului PNL a avut loc vineri la Cluj ocazie cu care s-a hotărât biroul de conducere a partidului la nivel de judeţ. Acesta va fi compus din 28 de lideri atât din fostul PDL, cât şi lideri PNL Cluj. Mai mult, în cadrul şedinţei Mihai Seplecan a fost ales lider de grup în Consiliul Judeţean Cluj.

În cadrul şedinţei, la care au participat printre alţii Daniel Buda, Marius Nicoară, Alin Tişe, Tudor Ştefănie, Mihai Seplecan, s-a hotărât constituirea biroului de conducere a noului PNL la nivel de judeţ Cluj, acesta fiind compus din 14 lideri foşti PDL şi 14 lideri PNL. De asemenea, s-au mai discutat criteriile fuziunii la nivel de comune, municipii şi judeţ, dar şi despre poziţia UDMR faţă de noul PNL.

Potrivit unor surse participante la întâlnire, la nivelului judeţului nu sunt probleme în ceea ce priveşte fuziunea, “80-85% fuziunea fiind rezolvată, atât statutar, moral şi din punct de vedere politic”.


De asemenea, s-au mai discutat despre noile majorităţi în consiliile locale din judeţ, iar la nivel de Consiliu Judeţean s-a discutat despre numirea unui nou lider de grup a întregului PNL.

Astfel, Marius Nicoară l-a propus pe Mihai Seplecan să fie noul lider de grup din cadrul CJ Cluj, propunerea fiind susţinută inclusiv de Daniel Buda, Alin Tişe sau de Tudor Ştefănie.


Astfel, cu unanimitate de voturi, Mihai Seplecan a devenit noul lider de grup din cadrul CJ Cluj.

Până acum, lider de grup la fostul PDL în CJ Cluj era Alexandru Coroian, iar la PNL, liderul de grup era Marius Mânzat.


Potrivit unor surse participante la şedinţă, în cazul în care Mihai Seplecan va fi ales preşedinte al Consiliului Judeţea Cluj, locul lui ca şi  lider de grup a noului PNL  va fi luat de cineva din fostul PDL.

abonare newsletter