Politică

După instalarea la Cotroceni, Iohannis vorbeşte despre SCHIMBAREA GUVERNULUI

Preşedintele Klaus Iohannis sugerează, într-un interviu acordat publicaţiei franceze L'Express, că ar fi necesară schimbarea Guvernului, pledând, din anul 2015 ori după alegerile parlamentare din 2016, pentru un Executiv care să lucreze în acelaşi sens cu el.

sursa foto antena3.ro sursa foto antena3.ro

În cursul interviului acordat revistei L'Express, Iohannis a fost întrebat care poate fi rolul preşedintelui României în contextul coabitării cu primul-ministru.

"Preşedintele trebuie să fie un model pentru societate. Modul în care se comportă, în calitatea de personaj public, trebuie să inspire naţiunea, nu să suscite ironii. Credeţi-mă, este o abordare nouă pentru România", a spus Iohannis.


"În acelaşi timp, preşedintele nu poate impune singur schimbarea. Trebuie să aibă susţinerea unui Guvern care să lucreze în acelaşi sens. Lucrurile nu vor putea evolua decât din momentul în care Guvernul va începe să fie dedicat cauzei mele, nu cauzei adversarilor mei. Cu siguranţă acest lucru nu se va produce în următoarele săptămâni, ci, sper eu, în cursul anului 2015. Sau, cel mai târziu, în 2016, după alegerile parlamentare", a adăugat Iohannis.

"În momentul în care mi-am anunţat candidatura, am spus că vreau să fac lucrurile «altfel», ceea ce înseamnă o altă abordare a politicii: mai puţine scandaluri, mai puţin zgomot mediatic, mai mult interes acordat esenţei problemelor. Şi vreau să fac exact aşa. Nu o să mă vedeţi certându-mă cu primul-ministru pe un platou de televiziune", a subliniat preşedintele.


"Faptul că premierul Victor Ponta a fost adversarul meu în campania electorală va face această relaţie mai greu de gestionat, dar eu voi face astfel încât colaborarea cu Guvernul să fie corectă. În rest, poate nu va dura mult...", a spus Iohannis.

Ultimele Stiri
abonare newsletter