Politică

Ioan Rus: Victor Ponta va ajunge cândva preşedintele României

Ministrul Transporturilor, social democratul clujean Ioan Rus, a comentat, la emisiunea „După 20 de ani“, de la Pro TV, situația tensionată din interiorul PSD, spunând că nu renunță la ideea că Victor Ponta va ocupa, la un moment dat, funcția de președinte al României și că acesta nu are motive să demisioneze de la conducerea guvernului.

În opinia lui Rus, Victor Ponta nu ar trebui să demisioneze, argumentând că nici preşedintele Traian Băsescu nu a demisionat  în urmă cu doi ani.

„A luat peste 5 milioane de voturi, în mod normal, în condiţiile experienţelor de la alegerile precedente, să spunem că ar fi fost suficient chiar să le câştige. S-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat şi a pierdut o bătălie. Timpul sper să poată lucra în favoarea lui şi să aibă acest succes cândva. Este tânăr şi va putea face acest lucru“.


Rus a făcut referire la declaraţia de joi seara, de la Palatul Cotroceni, a preşedintelui Traian Băsescu.

"Nu, deci ce am văzut ieri sau când? Ieri (joi - n.red.) a cerut domnul preşedinte Traian Băsescu demisia", a spus Ioan Rus.


"Situaţia este următoarea: el a luat 5 milioane de voturi pentru, şi competitorul său a luat 6 milioane de voturi pentru. 6 milioane de voturi pentru Iohannis nu erau împotriva lui Ponta, ci erau în favoarea celuilalt. Cei doi, pe tine te iubesc, pe celalalt îl iubesc foarte mult. Deci nu sunt implicit voturi impotrivă. Preşedintele a luat acum 2 ani 7 milioane de voturi împotrivă şi n-a demisionat“, a spus Rus.

Rus cheamă PNL la negocieri

În ceea ce priveşte schimbarea majorităţilor, Ioan Rus a subliniat că, în opinia sa, s-ar putea găsi un minimum de teme pe care să se nască consensualitate şi să fie susţinute şi de putere şi de opoziţie, şi competiţia să se desfăşoare pe celelalte.


Întrebat dacă această discuţie dintre putere şi opoziţe ar putea avea loc în timpul acestui mandat parlamentar, Rus a spus:

„Cred că da, fiindcă va depinde şi de noul preşedinte, pentru că va dispare un factor perturbator pentru societate, extrem de important, care a fost una din instituţiile statului român, şi anume preşedinţia. Sper ca domnul Iohannis să fie un preşedinte căruia să-i placă discuţia, negocierea şi antamarea de-adevăratelea a problemelor de rezolvat şi nu disputa inutilă. pentru că până într-un final, noi ca naţie, ce câştig avem din scandalul acesta continuu de 10 ani? Între tot şi toate, sus jos, dreapta stânga, în toate felurile. Pentru că ne-am certat şi PDL-iştii cu PSD-iştii, şi PDL-iştii între ei, şi PNL-iştii..“, a spus Rus.
 

abonare newsletter