Politică

Geoană, Vanghelie şi Şova, excluşi din PSD

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, joi, excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova, conform unor surse social-democrate. Sursele citate au menţionat că au existat în CExN două propuneri, una de suspendare şi una de excludere, fiind votată cea de excludere.

sursa foto: hotnews.ro sursa foto: hotnews.ro

Propunerea de excludere a fost votată cu 80 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi două abţineri, au relatat sursele citate. Potrivit Statutului PSD, excluderile se votează cu două treimi din membrii CExN, informează Mediafax.

Întrebat ce s-a întâmplat în şedinţă, Vanghelie a spus: ”O chestie foarte amestecată, foarte complicată şi foarte penibilă. Nu a fost nimic, a fost o execuţie, cu motivaţia că am dat declaraţii, că sunt pe lângă Mircea Geoană, că Şova e în greţuri cu domnul Dragnea. Nişte prostii”. El i-a acuzat pe Victor Ponta şi pe Liviu Dragnea că au pierdut alegerile. ”Argumentele lor sunt că ei trebuie să rămână la partid, că sunt foarte buni. Pe mine în acest moment nu mă mai interesează niciun plan cu PSD-ul”, a anunţat Vanghelie.


"Rămân social-democrat, îmi iau un timp de reflecţie", a spus Şova. El a mai spus că acceptă sancţiunea care i-a fost aplicată. "Cred că e şi justitficată", a adăugat el, precizând că argumentele pentru această decizie luată la CExN sunt legate de încălcarea unui "principiu de bază", respectiv al unităţii partidului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter