Politică

Liderii PNL Cluj cer demisia lui Ponta. Tişe: „Ne dorim un guvern de dreapta“

Liderii PNL i-au cerut demisia lui Victor Ponta pentru modul în care au fost organizate alegerile. Co-preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda i-a cerut acestuia, „ca de la bărbat la bărbat“, să se retragă din fruntea guvernului.

„Românii din diaspora, care trimit în fiecare lună zeci de milioane acasă, au fost din nou umiliţi şi bătuţi pentru că au vrut să voteze. Este un lucru care are şi o latură penală, pentru că, aşa cum am mai spus, împiedicarea exercitării dreptului de vot este o infracţiune.

Îl rog pe Victor Ponta, ca de la bărbat la bărbat, ca de la coleg de generaţie la coleg de generaţie în politică, să-şi dea demisia din fruntea guvernului. Nu vrem revoluţie în ţară şi, după cum am văzut că s-au manifestat protestatarii aseară şi după lucrurile pe care le-au cerut, sunt convins că nu vor renunţa la proteste până acest guvern nu va pleca. Mişcările din stradă nu mai pot fi controlate şi nu sunt iniţiate de PNL", a declarat Buda.


Tişe: „Ne dorim un govern de dreapta“

La rândul său, senatorul Alin Tişe a declarat că în urma victoriei lui Klaus Iohannis în mod natural Victor Ponta şi PSD ar trebui să se retragă de la guvernare în urma votului.

„Ne dorim un guvern de dreapta, un guvern PNL. Programul politic pe care candidatul românilor l-a propus a fost votat în mod covârşitor, de aceea suntem datori să facem tot ceea ce înseamnă demersuri democratice în Parlament pentru a reuşi schimbarea acestui Guvern şi instalarea unui Guvern de dreapta. Românii prin acest vot au dat un blam politicii guvernamentale pe care PSD o face şi optând pentru un alt program politic suntem datori să încercăm această schimbare de majoritate şi instalarea unui Guvern condus de Cătălin Predoiu. Însă în ceea ce ne priveşte nu vom face greşelile PSD, care în 2 ani şi jumătate a încălcat orice procedură parlamentară. Când se va putea şi se va crea o majoritate în Parlament, atunci în mod democratic acest Guvern va trebui să plece“, a declarat senatorul Alin Tişe.

abonare newsletter