Politică

Jos panourile și bannerele electorale neasumate ale PSD și ACL. Contestaţia PSD a fost respinsă.

Partidele politice au reuşit să mai câştige puţin timp, în lupta cu bannerele ilegale. Biroul Electoral Central a respins, pe ultima sută de metri a campaniei electorale, contestaţia PSD de zilele trecute privind înlăturarea bannerelor dispuse ilegal în judeţul Cluj, ca fiind nefondată. Decizia este definitivă.

Măsura vine însă târziu. Aceasta deoarece campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale urmează să se încheie sâmbătă, la ora 7.00.

În urma sesizărilor făcute pe adresa BEJ Cluj, PSD și ACL au fost nevoite să înlăture bannerele dispuse ilegal pe cuprinsul județului. BEJ Cluj a admis atât plângerea formulată împotriva PSD, cât și plângerea PSD împotriva ACL, dispunând înlăturarea tuturor bannerelor PSD și ACL care încalcă prevederile legale. Mai exact, Biroul Electoral Județean Cluj a decis ca acele bannere care îi reprezintă pe Klaus Iohannis şi pe Victor Ponta, și care nu conțin numele firmei producătoare, să fie îndepărate. Ulterior acestei decizii, PSD a făcut contestaţie.

abonare newsletter