Politică

Ponta: Şova, Vanghelie, Ghiţă sunt suspendaţi din toate funcţiile deţinute în PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, marţi, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că Dan Şova, Marian Vanghelie şi Sebastian Ghiţă sunt suspendaţi din toate funcţiile deţinute în partid.

Preşedintele PSD,Victor Ponta, a fost întrebat, marţi, înaintea şedinţei conducerii PSD, ce sancţiuni se impun în cazul social-democraţilor a căror discuţie a fost surprinsă în stenograme, el replicând: "Deocamdată facem un pic de ordine şi disciplină", informează Mediafax.

"Mă bucur că aţi revenit la PSD, trebuia să trec şi eu mai des pe aici în ultima vreme", le-a mai spus Ponta jurnaliştilor, după care a intrat în sediul PSD.


Dan Şova a fost dus cu maşina până la uşa din spatele clădirii, pe unde a intrat, evitând astfel jurnaliştii.

Calitatea de membru PSD se pierde prin excludere sau demisie şi încetează prin autosuspendare, care e o decizie personală, în timp ce suspendarea, care e una dintre sancţiuni, este luată pe timp limitat şi vizează funcţia într-un organ de conducere a partidului, dar şi calitatea de membru.


Astfel, potrivit art. 27, alineatul (1) din Statutul PSD, calitatea de membru al PSD se pierde prin demisie, radiere, excludere sau înscriere în alt partid.

Ultimele Stiri
abonare newsletter