monitorulcj.ro Menu
Politică

Ponta: Şova, Vanghelie, Ghiţă sunt suspendaţi din toate funcţiile deţinute în PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, marţi, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că Dan Şova, Marian Vanghelie şi Sebastian Ghiţă sunt suspendaţi din toate funcţiile deţinute în partid.

sursa foto: evz.ro

Preşedintele PSD,Victor Ponta, a fost întrebat, marţi, înaintea şedinţei conducerii PSD, ce sancţiuni se impun în cazul social-democraţilor a căror discuţie a fost surprinsă în stenograme, el replicând: "Deocamdată facem un pic de ordine şi disciplină", informează Mediafax.

"Mă bucur că aţi revenit la PSD, trebuia să trec şi eu mai des pe aici în ultima vreme", le-a mai spus Ponta jurnaliştilor, după care a intrat în sediul PSD.


Dan Şova a fost dus cu maşina până la uşa din spatele clădirii, pe unde a intrat, evitând astfel jurnaliştii.

Calitatea de membru PSD se pierde prin excludere sau demisie şi încetează prin autosuspendare, care e o decizie personală, în timp ce suspendarea, care e una dintre sancţiuni, este luată pe timp limitat şi vizează funcţia într-un organ de conducere a partidului, dar şi calitatea de membru.


Astfel, potrivit art. 27, alineatul (1) din Statutul PSD, calitatea de membru al PSD se pierde prin demisie, radiere, excludere sau înscriere în alt partid.