Politică

Seplecan îi răspunde lui Ioan Rus: Nu cred că se referea la mine când a spus că la şefia CJ Cluj nu trebuie un candidat din Divizia D

Ioan Rus a transmis vineri de la Cluj-Napoca un mesaj către toate partidele politice cu privire la posibilii candidaţi pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj. El a spus că la conducerea CJ Cluj trebuie un candidat recunoscut, capabil să conducă, “nu pe cineva din categoria Divizia D”. Mihai Seplecan, care şi-a anunţat candidatura pentru fotoliu de preşedinte al CJ Cluj, este de părere că Rus nu se referea la persoana sa.

“Nu cred că domnul ministru Ioan Rus a făcut referire la mine când a spus că partidele politice trebuie să nu scoată un candidat de Divizia D. Eu am o relaţie de respect şi colegialitate cu domnia sa, cred că făcea referire la candidaţii care sunt făptuitori în anumite dosare de scurgeri de informaţii, cred că făcea referire la acei candidaţi care au răspuns de proiectele Aeroportului Internaţional Cluj şi l-au băgat în CIP (n.red. Centrala Incidentelor de Plăţi), iar în primă fază au vrut să-l bage în insolvenţă pentru a-l vinde unei persoane private, cred că făcea referire la acei candidaţi care au răspuns de proiectul gropii de gunoi care vedeţi în ce stare se află. Cred că făcea referire la prefectul apolitic al judeţului Cluj care nu respectă legea. Cred că se referă la acei candidaţi care aparţin unor anumite cercuri politice şi financiare. De aceea cred şi consider că domnul Rus nu a făcut referire la persoana mea”, a precizat Seplecan.

Mai mult, Seplecan i-a cerut ministrului Transporturilor să candideze la şefia Consiliului Judeţean Cluj.


“Îi dau dreptate domnului Rus când spune că partidele politice trebuie să-şi desemneze candidaţi valoroşi. De accea, ştiu că are o influenţă foarte mare în PSD Cluj şi îl rog să nu lase cumva vreun candidat care vrea doar să căpuşeze banul public şi să-şi bată joc de proiectele pe fonduri europene câştigate de judeţul Cluj. Chiar de aceea îl invit să vină alături de mine în Champions League şi să candideze la funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean pentru că judeţul Cluj merită să aibă o competiţie între doi oameni cu valoare, personalitate, dornici să facă proiecte benefice judeţului şi să deblocheze proiectele de care alţii şi-au bătut joc. Domnul Rus, fost ministru de Interne, garantul legii şi cel care supraveghea ordinea şi disciplina, sunt convins că mi se va alătura în demersul meu benefic şi constructiv pentru judeţul Cluj şi va accepta această propunere a mea de a avea o competiţie şi o campanie de bun simţ, o campanie pozitivă, o campanie constructivă”, a adăugat consilierul judeţean.

Seplecan a mai spus că se simte pregătit să candideze şi este convins că va câştiga alegerile pentru Consiliul Judeţean Cluj.


“În acest moment mă simt foarte pregătit, foarte organizat, foarte puternic şi sunt ferm convins că voi câştiga Champions League adică şefia Consiliului Judeţean Cluj”, a conchis Seplecan.

Ministrul Transporturilor a declarat într-o conferinţă de presă la Prefectura Cluj că este interesat de Consiliul Judeţean.


“Ca orice clujean sunt interesat de Consiliul Judeţean Cluj. Din punctul meu de vedere, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean şi-a dat demisia, e o perioadă de contestaţie, după care într-un interval de timp Guvernul va hotărî să se organizeze alegeri. Ceea ce cred eu că ar trebui făcut, ar trebui din partea tututor partidelor să îşi desemneze un candidat recunoscut ca având capacitatea să conducă consiliul judeţean şi nu pe cineva din categoria Divizia D. Să sperăm că şi PSD şi liberalii şi PDL şi UDMR, în cazul în care vor negocia un preşedinte interimar valid sau dacă se vor organiza alegeri, să sperăm că îşi vor pune candidaţi care nu vor ajunge după gratii cum a ajuns fostul preşedinte. Îmi doresc la Consiliul Judeţean Cluj pe cineva care să fie capabil să conducă”, a declarat Ioan Rus.

Întrebat dacă va candida la şefia Consiliului Judeţean Cluj Ioan Rus a declarat: “Eu nu”.


Până în acest moment la şefia CJ Cluj doar două persoane şi-au anunţat intenţia de a candida: liberalul Mihai Seplecan şi Vakar Istvan (UDMR).

abonare newsletter