monitorulcj.ro Menu

Politică

Mihai Seplecan, preocupat de soarta spitalelor clujene

Mihai Seplecan

Mihai Seplecan cere Consiliului Județean Cluj o poziție publică în legatură cu scandalul iscat între mai multe unităţi medicale clujene pe tema preluării Spitalului Clinic CFR Cluj de către Spitalul Clinic Județean de Urgențe Cluj.

Potrivit președintelui executiv ACL Cluj, între managerul Spitalului din subordinea Consiliului Județean Cluj și colectivul Clinicii de Chirurgie I condus de chirurgul prof. univ. dr. Constantin Ciuce, fostul rector al UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, mocnește un scandal uriaș din cauza faptului că, în conformitate cu cele consemnate în mass media, managerul Petre Șușcă și membrii Comitetului Director al Spitalului Județean Cluj au luat decizii: „arbitrare, abuzive, discriminatorii și profund incorecte din punct de vedere medical privitoare la Clinica Chirurgie I, singura secție implicată în asistența politraumei regionale. Măsuri care au fost luate fără a fi consultați cei implicați sau alți experți din domeniu”.

„Atrăgeam atenția la începutul săptămâniitrecute că, în lipsa banilor pentru investiții în sistemul medical se pregătește preluarea Spitalului Clinic CFR Cluj de către Spitalul Clinic Județean de Urgențe Cluj, prin transferea aceastei unități medicală de tradiție a Clujului în patrimoniul Consiliului Județean Cluj. Fără ca personalul medical al Spitalului Clinic CFR Cluj să fi fost consultat cu privire la aceast demers, deși era vorba, în primul rând, despre locurile lor de muncă. Semnarea transferului s-a parafat și PSD Cluj a ieșit să trâmbițeze victoria aruncării unei unități spitalicești de tradiție în mâna unui manager și a unei conduceri care, conform celor semnalate în mass media, face praf ceea ce i s-a încredințate spre bună manageriere.

Deci, întreb: cum și în ce scop s-a trecut Spitalul Clinc CFR Cluj în subordinea Spitalului Clinic Județean Cluj a cărui conducere este creionată public de către medicii de la Clinica de Chirurgie I drept „animale de pradă” care se perindă la conducerea unor instituții medicale fiind „înfipți” acolo de politicieni cu suflete de pionier care s-au priceput dintotdeauna la o singură meserie, „sforăritul”? Parcă ar descrie organizația de pionieri a PSD Cluj, care m-a identificat drept principalul adversar al minciunilor pe care le împrăștie în spațiul public atunci când mimează grija față de cetățean. Ceea ce mă deranjează este ipocrizia și cinismul cu care cei de la PSD Cluj anunță mari și glorioase realizări care în final se dovedesc a fi simple baloane de săpun pentru cei în beneficiul cărora se clamează că ar fi făcute, dar extrem de profitabile afaceri pentru ei și gașca lor politică” declară Mihai Seplecan într-un comunicat remis presei.

Acesta le-a mai transmis membrilor PSD din conducerea CJ Cluj, în special vicepreşedintelui Ioan Oleleu, că aşteaptă „garanții de la conducerea CJ Cluj cu privire la faptul că Spitalul Clinic CFR Cluj nu va fi desființat, iar terenul din custodia sa nu va deveni în curând o foarte oportună afacere imobiliară”.