Politică

Meleşcanu şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale la BEC

Fostul director al SIE Teodor Meleşcanu şi-a depus, marţi, la BEC, candidatura pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, spunând că face acest pas cu multă încredere.

”Fac acest pas cu multă încredere, este un pas de maturitate după o viaţă pe care mi-am dedicat-o ţării mele”, a declarat Teodor Meleşcanu, după depunerea dosarului de candidatură, care cuprinde aproape 400.000 de semnături de susţinere, relatează Mediafax.

Teodor Meleşcanu şi-a depus candidatura ca independent pentru alegerile prezidenţiale, fiind susţinut de Partidul Dreptăţii Sociale şi o serie de organizaţii ale societăţii civile.


El a spus că preşedintele este reprezentantul tuturor românilor, şi de dreapta şi de stânga, şi că se bazează, la vot, ”pe marea majoritate a populaţiei României, majoritatea tăcută, cei 40%, cel puţin din estimări, care nu vin la vot, pe cei 30% care nu sunt încă hotărâţi şi care, împreună, fac 70% din electorat”.

Meleşcanu a subliniat că poziţia de şef al statului este una de reprezentare a intereselor tuturor cetăţenilor.


”Voi depune toată energia mea şi toate eforturile pentru ca România să revină într-o stare de normalitate prin legalitate”, a afirmat Meleşcanu. El a spus că, într-o stare de normalitate, instituţiile trebuie să funcţioneze, Parlamentul cu Guvernul, cu preşedintele să colaboreze în interesul cetăţenilor, iar acest lucru să se facă pe baza prevederilor legale, nu prin decizii sau acte de voinţă ale unei persoane.

”Trebuie să trăim într-o ţară normală, în care să nu fim ocupaţi numai cum să ne omorâm unul pe celălalt, ci ce putem face împreună pentru această ţară”, a declarat Meleşcanu.


Teodor Meleşcanu a menţionat că a depus la BEC aproximativ 400.000 de semnături, care au fost strânse de Partidul Dreptăţii Sociale, Fundaţia pentru Democraţie prin Drept şi de foarte mulţi tineri care nu sunt înregimentaţi politic şi care s-au organizat să facă acest lucru pe Facebook şi alte reţele de socializare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter