monitorulcj.ro Menu
Politică

Tăriceanu și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale cu peste 270.000 de semnături

Călin Popescu Tăriceanu şi-a depus, luni, la BEC, dosarul de candidatură la prezidenţiale, cu aproximativ 270.000 de semnături, el arătând că va candida independent, din cauza întârzierii înregistrării în instanţă a partidului său, şi exprimându-şi speranţa că va intra în turul al doilea.

"Din păcate, o parte dintre semnături nu le-am putut folosi pentru că ele au fost strânse de Partidul Liberal Reformator. Încă, în justiție, trenează înregistrarea oficială a partidului și, de aceea, o parte dintre semnături nu am putut să le folosim. Am depus peste 279.000 de semnături astăzi", a declarat Tăriceanu la BEC, informează Agerpres.

În opinia sa, România are nevoie de un proiect de țară care să o ducă pe locul pe care îl merită.


"Proiectul meu se intitulează 'România, a șaptea putere a Europei'. Vreau, pentru țara mea, mai mult. Vreau, pentru cetățenii mei, să trăiască mai bine, vreau să fim respectați, să fim o țară demnă, o țară privită cu respect și de care oamenii să fie mândri. Vreau o țară care să fie caracterizată prin bunăstare, dar aceste lucruri nu se pot realiza decât cu multă muncă, cu multă seriozitate și politica trebuie privită altfel, nu ca până acum — o activitate derizorie, o activitate care, în final, nu reușește să câștige încrederea cetățenilor", a afirmat Tăriceanu.

În altă ordine idei, el a spus că nu își subestimează contracandidații. "Cu toții sunt puternici, sigur că aceia care au în spate structuri politice bine așezate, solide, au un avantaj în mod natural, fără mare efort, structurile politice pot să aducă voturi, de aceea efortul meu și al colegilor mei va trebui să fie unul înzecit pentru a depăși acest obstacol", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.