Politică

Cum se laudă politicienii, în pragul alegerilor

Ca de fiecare dată, în pragul alegerilor, politicienii se laudă cu diverse proiecte şi fac promisiuni. Zilele acestea, social democraţii sunt în „turneu electoral“, la Cluj.

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a anunţat, astăzi, la Cluj, că la nivelul Comisiei de buget a Parlamentului European s-a aprobat alocarea a 3,5 milioane de euro pentru sprijinirea disponibilizaţilor de la Mechel Câmpia Turzii.

Potrivit acesteia, proiectul va ajuta aproximativ 1000 de persoane să-şi găsească un nou loc de muncă.


Promisiuni pentru tineri

O promisiune care „prinde“ mereu este crearea de noi locuri de muncă. Astfel, Rovana Plumb a mai spus că prioritatea Guvernului pentru perioada următoare este să creeze 70.000 de locuri de muncă pentru tineri. „Am ţinut să precizez că rata şomajului în rândul tinerilor în România este de 23%, nu de 40%, cum am auzit unele voci spunând, iar pentru perioada următoare prioritatea Guvernului este de a crea 70.000 de locuri de muncă noi pentru tineri. Zonele cu potenţial pentru crearea acestor locuri de muncă sunt construcţiile, industria textilă şi zona serviciilor", a spus Plumb, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca, alături de ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Ponta, microbuze şcolare şi ambulanţe

Vineri, în continuarea „turneului“ social democraţilor la Cluj, este aşteptat şi premierul Victor Ponta, care va efectua o vizită pe şantierul tronsonului de autostradă de la Gilău la Nădăşel.


De asemenea, tot vineri, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, vine şi el la Cluj, ca să împartă microbuze şcolare. Astfel, începând cu ora 10.00, va avea loc un moment festiv de predare/primire a microbuzelor şcolare repartizate judeţului Cluj pentru unităţile de învăţământ din mediul rural, achiziţionate prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

La eveniment vor participa şi reprezentanţi ai Inspectorului Şcolar General, primari de comune din judeţ şi directori de şcoli.


Nu în ultimul rând, luni este așteptat și ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu, care va împărţi, la rândul său, câteva ambulanţe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter