Politică

Liberalii clujeni acuză conducerea unei şcoli de propagandă pro Ponta

Campania electorală este interzisă în școli, unități militare, penitenciare și reprezentanțe diplomatice. Cu toate acestea, „aflăm cu stupoare că la Școala Ion Agârbiceanu s-ar strânge semnături pentru candidatura lui Victor Ponta la prezidențiale“, atrag atenţia liberalii clujeni.

Mai mult, subliniază aceştia, un părinte citat de media locală susține că respectiva acțiune a fost trasată ca sarcină de serviciu profesorilor respectivei școli clujene chiar de către conducerea unității.

„Noi știm că pentru PSD legea este opțională și mai mult îi încurcă dar cu toate acestea, în mod public îi solicităm inspectorului școlar șef Valentin Cuibus să lămurească printr-o anchetă acestă situație. Nu ne-am mira ca și în alte școli să se amestece actul educațional cu propaganda mascată de partid“, a declarat liderul PNL Cluj-Napoca, Dan Tarcea.


Liberalii clujeni mai arată că dacă și în alte școli din municipiu și județ cei de la PSD Cluj și susținătorii acestui partid și-au permis să încalce legea este rușinos, imoral și se întâmplă sub ochii conducerii Inspectoratului Școlar Județean. „De aceea îi solicităm inspectorului școlar șef să ne comunice în cel mai scurt timp măsurile luate.

Persoanelor care se fac vinovate de încălcarea legii ar trebui din start sancționate pentru că un astfel de comportament nu face cinste Clujului, în primul rând și în al doilea rând este în afara legilor din acestă țară pe care cei de la PSD le tratează cu indiferență“, a mai spus Tarcea.


Inspectoratul Şcolar nu ştie nimic

În acelaşi timp, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj spun că deocamdată nimeni din şcoală nu a făcut o reclamaţie în acest sens. În lipsa unei sesizări, Inspectoratul nu poate face nimic, spun aceştia. „Deocamdată la noi nu a venit nimeni să reclame acest lucru. Când se va întâmpla, când va veni un părinte, un profesor, vom verifica şi vom lua măsuri. Noi le vom aduce aminte tuturor, ca de fiecare dată înainte de campania electorală, că în şcoli sunt interzise asemenea acţiuni“, a declarat pentru Monitorul de Cluj inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Valentin Cuibus. 

 

Etichete: psd pnl cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter