Politică

PSD și-a furat doctrina de pe Wikipedia

Prinși cu copiuța sub lenjeria intimă, social-democrații au reclamat pentru plagiat tocmai articolul original.

PSD şi-a furat doctrina de pe wikipwdia PSD şi-a furat doctrina de pe wikipwdia

Așchia nu sare departe de trunchi și plagiatul departe de plagiator. După un doctorat pe copiate, partidul lui Victor Ponta urmează modeul liderului: și-a copiat punctele tari ale doctrinei socialdemocrate (http://www.psd.ro/despre/in-ce-credem/) de pe Wikipedia (http://ro.m.wikipedia.org/wiki/Social_democrație). 

Prinși cu pisicul în sân, socialiștii au reclamat la Wiki pentru plagiat tocmai articolul original, care a și fost marcat cu o avertizare de ștergere (vezi foto).


Că PSD a copiat de la Wikipedia și nu invers e foarte ușor de demonstrat, articoul original de pe enciclopedie fiind postat anterior noului statut al social-democraților și fiind tradus după versiunea originală, în limba engleză a definiției termenului (vezi aici https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Social_democracy&oldid=52627392#Views_of_Social_Democrats_today%0A).

Pare-se lucrurile s-au lămurit între timp, cel puțin în ceea ce privește originalul (http://ro.m.wikipedia.org/wiki/Social_democrație) care a rămas la locul lui. La fel ca și statutul PSD, pe care editorii enciclopediei online nu pot să-l șteargă. Leapșa plagiatului a rămas în curtea online a PSD, căruia oricum nu-i pasă.

Etichete: psd
Ultimele Stiri
abonare newsletter