Politică

Liberalii clujeni se opun traseismului politic promovat de PSD

Liberalii clujeni se opun proiectului Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Ponta privind tolerarea şi încurajarea traseismului politic, prin care se intenţionează acordarea unui termen de 15 zile aleşilor locali pentru schimbarea partidelor din cadrul cărora au fost aleşi de cetăţenii români, în 2012.

Reprezentanţii PNL Cluj susţin că această „stingere a luminii” de tip mafiot este practic o întrerupere oficială, aprobată de premierul Victor Ponta, a legalităţii în administraţia publică locală, precum şi a contractului politic şi moral ales-alegător.

“De ce este oare o urgenţă această modificare a legii şi de ce nu se propune prin mecanismul normal al dezbaterii publice în septembrie, ca proiect legislativ depus în Parlament? Îi este cumva ruşine candidatului Ponta cu practicile de tip „Cozmâncă redivivus” ale partidului clientelar PSD?


Au cerut cumva această ordonanţă de urgenţă cetăţenii României? Este pe agenda lor?Acesta este oare modelul de politică, de viaţă publică şi de societate pe care Victor Ponta îl propune României, guvernată de îndemnuri grobiene de tipul „Băieţi, noi stingem lumina 15 zile, voi sunteţi liberi să deveniţi traseişti şi să furaţi voinţa alegătorilor!”? Însăşi ideea de termen limitat la 15 zile trădează ticăloşia acestui nou furt marca Ponta-PSD”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Cluj.

PNL Cluj cere renunţarea, de către Cabinetul Ponta, la această “intenţie abjectă de corupere guvernamentală a aleşilor local” şi aşteaptă intrarea candidatului Ponta într-o dezbatere de idei, programe şi soluţii serioase pentru România următorilor cinci ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter