monitorulcj.ro Menu
Politică

Macovei: “Dragnea a început să racoleze aleși locali pentru PSD şi vrea să schimbe legea care îi stă în cale”

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că vicepremierul Liviu Dragnea vrea să legalizeze o ilegalitate: migrația politică în rândul aleșilor locali, prin legea pe care o propune. De aceasta ar putea beneficia şi Emil Boc, care astfel ar putea să treacă la PMP fără să îşi piardă mandatul de primar.

“Este un alt atac al PSD la funcționarea statului de drept, după modelul “marțea neagră”, pentru că PSD încearcă să acapareze puterea și să controleze întreaga țară.

 Îi întreb pe liderii PSD:


1.Are legătură inițiativa lui Dragnea cu faptul că tot mai mulți primari din țară se plâng de presiunile și șantajul la care sunt supuși, trezindu-se peste noapte cu proiectele europene blocate chiar de instituții aflate în subordinea ministrului Dragnea?

2.Deblocarea finanțării proiectelor europene de către ministerul lui Dragnea se rezolvă cu înscrierea primarilor din alte partide în PSD?


Pentru a-și atinge scopul, putere locală și bani, PSD aruncă la coș votul românilor. De parcă România este moșia PSD, pe care inculpatul Dragnea, trimis în judecată pentru că a furat voturi la referendum, o conduce după bunul plac și vrea să o lase moștenire partidului”, spune Macovei.

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, propune iniţierea unui act normativ care să le permită aleşilor locali să poată opta pentru un alt partid, altul decât cel pe lista căruia a fost ales. În prezent, primarii şi preşedinţii de CJ îşi pierd mandatul dacă părăsesc partidul cu care a câştigat alegerile.


Astfel, de aceasta ar beneficia şi Emil Boc, care astfel ar putea să treacă la PMP fără să îşi piardă mandatul de primar.

În ultimele zile, mai mulţi democrat liberali au cerut demisia lui Boc din partid, după ce acesta şi-a anunţat susţinerea pentru Elena Udrea la preşedinţie.