Politică

Probleme în fuziunea dreptei. Predoiu: respingem orice ton de superioritate

Cătălin Predoiu susţine că se impune o resetare în discuțiile cu PNL.

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, duminică, faptul că se impune o resetare în negocierile cu PNL în sensul în care democrat-liberalii așteaptă mai mult respect în dialogul dintre cele două partide.

„Am luat act de declarațiile mai multor lideri politici ai PNL care au anticipat că numele noului partid va fi PNL sau au afirmat, citez, «pedeliștii se vor simți bine în PNL». L-am citat pe domnul Orban. Respingem categoric orice ton de superioritate în raport cu PDL. (…) Se impune o resetare în discuțiile cu PNL, în sensul că așteptăm un limbaj care să reflecte respectul față de PDL”, a afirmat Predoiu.


Acesta a mai spus că pentru democraț-liberali este la fel de importantă păstrarea numelui partidului ca și pentru PNL.

Pe de altă parte, Predoiu a dat asigurări că negocierile pentru fuziune vor continua, dar că nimic nu a fost prestabilit până acum.


„Negocierile PDL—PNL despre fuziune vor continua. Discuțiile dintre cele două comisii de negociere se vor relua mâine (luni-n.r), de la ora 9, în Kiseleff. Oficial vă comunic că nu este absolut nimic prestabilit înaintea acestor negocieri. Nu a fost stabilit încă numele partidului, nu a fost stabilit încă numele candidatului celor două partide la Președinția României", a afirmat Predoiu, el mai adăugând că "negocierile vizează o fuziune paritară, în cote egale și nu o absorbție".

Ultimele Stiri
abonare newsletter