Politică

Orban: Colegii din Partidul Democrat sunt convinşi de faptul că noul partid fuzionat se va numi PNL

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă noaptea, că reprezentanţii PDL sunt convinşi de fapul că numele noului partid rezultat din fuziunea celor două partide se va numi Partidul Naţional Liberal, iar menţinerea numelui partidului este o condiţie peste care liberalii nu pot trece.

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban

Orban a fost întrebat cum vede reacţiile din partea PDL referitoare la anunţul lui Klaus Iohannis privitor la faptul că PDL ar fi acceptat ca noul partid, rezultat în urma fuziunii celor două partide, să se numească PNL.

“Am văzut reacţia domnului Cătălin Predoiu, care m-a surprins sincer pentru că mi-am adus aminte că Predoiu a fost membru al PNL. Partidul chiar l-a susţinut pentru poziţia de ministru şi chiar dnul Predoiu a candidat din partea PNL, în 2008, într-un colegiu electoral în Buzău şi sunt convins că dnul Predoiu se va simţi că se întoarce acasă atunci când va reveni în PNL”, a afirmat vicepreşedintele PNL.


De asemenea, el a susţinut că “niciun membru al PNL nu va accepta să fie complice la desfiinţarea PNL după 140 de ani de existenţă”.

“Din acest punct de vedere, colegii noştri din Partidul Democrat ne cunosc demult această sensibilitate şi ei sunt convinşi de faptul că partidul care va rezulta în urma fuziunii va fi PNL", a mai spus Orban.


Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a mai declarat sâmbătă noaptea că desemnarea candidatului PNL la prezidenţiale se va face în două-trei săptămâni, în baza sondajelor de opinie, în cadrul Delegaţiei Permanente.

Ultimele Stiri
abonare newsletter