Politică

Mihai Seplecan: Mâine voi părăsi biroul, dar peste 3 săptămâni revin la şefia judeţului

Mihai Seplecan este convins că în trei săptămâni va reveni la conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi spune că mâine va părăsi biroul preşedintelui CJ Cluj pe care îl ocupă în prezent. “Cei de la PSD nu au vrut să ajungă în fruntea judeţului un tânăr de 32 de ani neşantajabil. Sunt ferm convins că voi reveni la şefia judeţului”, a precizat Seplecan.

„Eu sunt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj până mâine până ce iau la cunoştinţă decizia Prefecturii Cluj. Voi respecta legea, în momentul când voi primi înştiinţarea voi părăsi biroul, voi părăsi poziţia. Rămân consilier judeţean. Îmi rezerv dreptul de a ataca şi eu hotărârea prefectului şi să fac plângere penală împotriva prefectului pentru abuz în serviciu şi împotriva celor care şi-au asumat din Prefectura Cluj această decizie. Nu înţeleg de ce PSD care are cel mult 12 voturi ţine morţiş să revină Ioan Oleleu pe funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj pentru următoarele 2-3 săptămâni. Pentru că la următoarea şedinţă care va avea loc în următoarele săptămâni voi fi pus din nou vicepreşedinte după care preşedinte interimar al instituţiei”, a declarat Seplecan pentru Monitorul de Cluj.

Acesta a mai precizat că va sesiza toate neregulile din regiile subordonate Consiliului Judeţean Cluj şi a cerut DNA să fie cu ochii pe această instituţie.


„De ce creează PSD această instabilitate politică şi administrativă? De ce ţine morţiş să revină acolo? Rog DNA şi celelalte organe abilitate să se autosesizeze, să fie cu ochii pe Consiliul Judeţean Cluj şi pe banul public. Am supărat prin tinereţea mea, sunt un om incontrolabil, sunt un om care nu are afaceri. Am avut întâlniri cu directorii de regii, le-am spus să respecte legea. Am spus din prima zi după ce am fost votat că voi face curăţenie şi voi scoate la suprafaţă tot ce nu e în regulă. Cred că aceste lucruri au deranjat. Le-am transmis că în CJ Cluj nu se mai împart banii pe criterii politice, nici angajări nu se mai fac pe criterii politice. Curios este că decizia de suspendare a hotărârii de CJ prin care am fost ales vicepreşedinte a venit la 10 minute după ce am dat comunicat că mâine voi merge în vizită la Centrul de Deşeuri. I-am convocat pe Mariana Raţiu, pe Claudiu Salanţă, de ce nu a mai mers nimeni acolo de luni bune? Mâine voi merge la Centrul de Deşeuri din calitatea mea de consilier judeţean. Următoarele vizite vor fi la aeroport, la Tetarom, vreau să mă duc să văd ce e acolo. Voi sesiza tot ce am văzut în neregulă pentru ca organele statului să-şi facă datoria”, a conchis Seplecan.

Prefectul judeţului Cluj Gheorghe Vuşcan a atacat, miercuri, în contencios administrativ hotărârile Consiliului Judeţean Cluj prin care Ioan Oleleu a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, respectiv hotărârea prin care Mihai Seplecan i-a luat locul, solicitând instanţei de judecată anularea acestora, ca fiind nelegale.


În conformitate cu prevederile art.3 alin. 3 din Legea contenciosului administrativ nr.554/2004, efectele celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Cluj atacate sunt suspendate de drept.

abonare newsletter