Politică

Centru cultural de 350.000 euro în locul Judecătoriei Turda

Primarul din Turda, Tudor Ştefănie a propus un proiect pentru modernizarea fostei clădiri a Judecătoriei Turda. Investiţia este de 350.000 euro, iar lucrările se vor derula pe durata a 12 luni.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local de luni, aleșii locali au fost informați în legătură cu proiectul propus de primar cu privire la destinația fostei clădiri a Judecătoriei din oraș.

Spațiul stă nefolosit de multă vreme și este într-o stare avansată de degradare.


Proiectul propus de șeful executivului, vizează crearea pe cei peste 3.000 mp. a unui centru cultural, dar și a unui centru comercial modern. Definitivarea obiectivului, face parte din proiectul integrat de reabilitare a centrului istoric al municipiului Turda. Varianta centrului cultural presupune amenajarea unei biblioteci, a unui studio de dans și a unor galerii de artă.

Proiectul mai prevede înființarea unor ateliere de modelaj pentru ceramică, a unui birou de relații cu publicul. Spațiile fără altă întrebuințare se vor putea închiria. Curtea interioară a fostei Judecătorii din Turda, după acoperirea cu o cupolă de sticlă, se va transforma într-o sală de spectacole.


Noua destinație a imobilului situat în Piața Republicii nr. 5.  va genera între 450 și 500 de locuri de muncă, este de părere primarul turdean. Deja există o expertiză tehnică, la următoarea ședință de consiliu va fi întocmit și un proiect de hotărâre care vizează noua destinație a clădirii fostei Judecătorii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter